Σήμερα φτιάχνουμε ένα γλυκό για τους γλυκούς μας φίλους που δεν μπορούν να απολαύσουν με άνεση γεύματα πολλών υδατανθράκων.

Η συνταγή μας είναι τα τρουφάκια με αβοκάντο. Για να μειώσουμε τα λιπαρά αντικαθιστούμε το βούτυρο που θα βάζαμε σε μια ζαχαροπλαστική συνταγή με αβοκάντο και την ζάχαρη την αντικαθιστούμε κάποιο υποκατάστατο όπως  με ζάχαρη καρύδας.

Υλικά:

  • 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο
  • 125 γρ ινδοκάρυδο
  • 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
  • 50 γρ σταφίδες
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 100 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τα αβοκάντο και τα προσθέτουμε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά.  Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε μόλις το αφαιρέσουμε να είναι πιο εύκολο να πλάσουμε τα τρουφάκια. Αφού τα πλάσουμε τα αφήνουμε στην συντήρηση.


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΡΟΤΙΑΔΟΥ

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.