Παραμονή Χριστουγέννων η Agathiara βρέθηκε στο Διατηρητέο Magic Coffee House, για ένα από τα πιο φημισμένα μεσημεριανά πάρτι του που γίνονται τα τελευταία 27 χρόνια στην πόλη και την πάτησε για τα καλά!

Το Διατηρητέο Magic Coffee House ξανά άνοιξε, και λέω «ξανά» γιατί λειτουργεί από το 1990, τις πόρτες του την 1η Δεκεμβρίου, με στόχο να δώσει ζωή στους καφέδες και στα cocktails μας. Ο νέος ιδιοκτήτης του είναι ο Γιάννης Μπέγκας, ο οποίος δούλευε εκεί ως barman από το 1993 έως 1995, και τώρα το ανοίγει, παρέα, με τους παλιούς ιδιοκτήτες του μαγαζιού αλλά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Από την 1η Δεκέμβρη λειτουργεί λοιπόν με θεματική του τα Χριστούγεννα και θα συνεχίσει έτσι μέχρι 9 Ιανουαρίου, μετά θα ξεκινήσει καινούργια θεματική, που θα αλλάζει ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε. Όμως, οι θεματικές του μαγαζιού, δεν θα επηρεάζουν μόνο τη διακόσμηση του μαγαζιού, αλλά σκορπάν την μαγεία τους στα γλυκά, στα cocktails, ακόμα και στα άτομα που δουλεύουν σε αυτό!

Για να καταλάβετε πόσο μαγικό είναι αυτό το μαγαζί, δεν υπάρχουν διακοσμητές που «μεταμορφώνουν» τον χώρο, αλλά σκηνογράφοι. Οι τρεις σκηνογράφοι αυτοί που ακούν στα ονόματα, Ελίνα, Ματίνα, Ηρώ, και θα μπορούσε κανείς να τις αποκαλεί ως νεράιδες  αυτού του παραμυθιού, επιμελούνται από τη διακόσμηση του χώρου μέχρι και τα «κουστούμια» που φοράν τα άτομα που εργάζονται εκεί! Ναι, καλά καταλάβατε θα είναι σαν να είστε σε μια θεατρική παράσταση!

Και επειδή Χριστούγεννα έχουμε, και γιορτές χωρίς γλυκά δεν γίνονται σας δίνω μια γεύση από τα γλυκά που έχει, Santa Baby, Winter Wonderland, Holy Night, White Christmas, Run Rudolph Run, The First Noel, τα προλαβαίνετε μέχρι της 9 Ιανουαρίου.

Ακόμα να σας πείσω; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το Διατηρητέο Magic Coffee House, στην Ικτίνου 12, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στον 1ο όροφο και θα σας μαγέψει από την είσοδο κιόλας!

Υ.Γ: Ένα μυστικό από την Agathiara για σας…η επόμενη θεματική είναι το Τσίρκο!

Βρες το στο Facebook: https://www.facebook.com/ToDiatiriteoIktinou/

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.