Το υποσχέθηκα και έπρεπε να το περιμένεις – χωρίς να θέλω να γίνω επιθετική – αργά ή γρήγορα θα συζητούσαμε γι’ αυτό!

Σχέσεις από απόσταση.

Σχέσεις που ζουν περιμένοντας ανυπόμονα το πάθος, τον έρωτα, το φιλί.

Τυχαίνει καθώς γράφω, στο ράδιο να παίζει Sam Brown, You better stop [..] You gonna break my heart. Αυτές ακριβώς ήταν και οι πρώτες μου προϋποθέσεις, λέγοντας i do στον φίλο μου, για μια σχέση που ήξερα ότι θα έχει χιλιόμετρα διαφορά. Ήθελε να προσπαθήσει όσο και εγώ και έτσι μέχρι σήμερα χορεύουμε μαζί!

   Όση και να είναι η απόσταση που χωρίζει ένα ζευγάρι, σίγουρα δεν παύει να το χωρίζει. Για το λόγο αυτό, κάθε ζευγάρι ενώ ανυπομονεί για την μέρα που θα γίνει «ένα», κάτω από την ίδια πόλη, το ίδιο σπίτι, την ίδια κουβέρτα, φοβάται ακόμα περισσότερο το επόμενο βήμα.

Μπορεί να περιμένεις απάντηση στο γιατί φοβάται το επόμενα βήμα, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υποθέσεις! Σκέφτομαι πως ίσως εξαρτάται από την ηλικία (αν και δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στους έρωτες) για κάποιους είναι πολύ νωρίς για δέσμευση, τη συνήθεια της μοναξιάς (δύσκολο να ανταλλάξεις την ελευθερία σου), τον φόβο της αλλαγής περιβάλλοντος – αν όχι και οι δύο, ένας από τους δύο θα μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι, και ναι, αυτό είναι σίγουρα μεταβατικό αν όχι δύσκολο!

   Παρόλα αυτά, τα ζευγάρια από απόσταση έχουν τόση υπομονή – εξαιτίας των συνθηκών που βιώνουν – που δεν είναι δυνατόν να μην αντέχουν δυσκολίες. Οι σημαντικότερες στιγμές στη διάρκεια της σχέσης τους είναι δυνατές και συνδυάζονται με μια συνάντηση, τίποτα δεν είναι καθημερινό, ρουτινιασμένο και εύκολο. Η νοσταλγία μεταφράζεται σε ένταση, η συνάντηση σε πάθος και κάθε κίνηση, χάδι, έκφραση έχει τη γεύση της πρώτης φοράς.

«Το πρώτο μας φιλί είχε κάτι από ταινία,

είχε μια μανία με καπνό και αλκοόλ»,

έτσι είναι οι σχέσεις που ζουν είτε μακριά είτε κοντά.

Το σημαντικότερο είναι να κάνεις το μακριά να μοιάζει σαν να είμαστε αγκαλιά!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!