Η ανάγκη να στολίσουμε μικρούς και πιο ιδιωτικούς  χώρους του σπιτιού μας με ένα κομψό και απλό τρόπο μας οδήγησε στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε από το μηδέν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έτσι, λοιπόν, με τον φίλο και συμφοιτητή μου Γιώργο-Βλάση Πακαλίδη που ανέλαβε να το σχεδιάσει με τον δικό του μοναδικό “minimal” τρόπο το κατασκευάσαμε και θα αναλύσουμε τα στάδια, ώστε να το κατασκευάσετε και εσείς.

3

-Υλικά: μαύρο χαρτόνι σάντουιτς πάχους τριών(3) χιλιοστών και διαστάσεων που ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε για το δέντρο σας και κοπίδι σε περίπτωση που δεν προτιμήσετε το μηχάνημα κοπής με lazer.
Αφού σχεδιάσετε σε ένα πρόγραμμα υπολογιστή ή πάνω στο ίδιο το χαρτόνι δύο ίδια κομμάτια με σχήμα δέντρου τότε αρχίζει το κόψιμο. Εμείς προτιμήσαμε να το κόψουμε σε lazer cutter για πιο ακριβή και ωραία αποτελέσματα.

Έτσι προκύπτουν δύο τρίγωνα κομμάτια με μία σχισμή στο κέντρο, έτσι ώστε να κουμπώσουν το ένα μέσα στο άλλο χωρίς να κολληθούν.

Μαζί με τα δύο μεγάλα κομμάτια κόψαμε επίσης και μικρά πιαστράκια, όπου προσαρμόζονται πάνω στο δέντρο όπως φαίνεται παρακάτω και πάνω τους μπορούν να κρεμαστούν στολίδια.

7

Εμείς το προτιμούμε, βέβαια, χωρίς στολίδια αλλά μπορείτε να κόψετε σε άσπρο, μαύρο και γκρι χαρτόνι διάφορα γεωμετρικά σχήματα και να τα κρεμάσετε.
Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανέρχεται στα δέκα(10) με δεκαπέντε(15) ευρώ και εξαρτάται από το χαρτόνι που θα επιλέξετε, καθώς η τιμή για κοπή σε lazer cutter για τα παραπάνω πράγματα είναι σταθερή και κοστίζει γύρω στα επτά(7) ευρώ. Πρόκειται,λοιπόν, για μία απλή και φθηνή λύση για να αυξήσετε την αισθητική του χώρου σας ενόψει Χριστουγέννων.

6

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Spiros Nikolopoulos

Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου το έτος 1995 κ μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Η μεγάλη του επιθυμία να σπουδάσει αρχιτεκτονική εκπληρώθηκε στην ηλικία των 18, όπου άρχισε να φοιτά στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τότε μέχρι κ σήμερα, όπου βρίσκεται στο 4ο έτος σπουδών έχει συνεχή παρουσία σε εθελοντικές δράσεις σχετικές με την αρχιτεκτονική, διεθνή “workshops”, διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και έκανε μέρος της πρακτικής του άσκησης στους “Not A Number Architects”. Ως μελλοντικός αρχιτέκτονας δεν σκέφτεται να σταματήσει να επαγρυπνά για το μέλλον της αρχιτεκτονικής, του κόσμου κ να επιδιώκει την εξέλιξη κ των δύο.