Το χαμόγελο μας είναι το πιο όμορφο σημείο στο πρόσωπο μας.


   Για να είναι εντυπωσιακό και πραγματικά λαμπερό οφείλουμε να έχουμε λευκή καθαρή οδοντοστοιχία. Σήμερα το beauté έχει DIY  φυσικό τρόπο για να κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι λεύκανση στα δόντια μας.

   Πριν δούμε όμως την συνταγή καλό θα είναι να ξέρουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε ώστε τα δόντια μας να παραμένουν λευκά και υγιή.

Κρασί

Τα  λευκά κρασιά και συγκεκριμένες  ποικιλίες Riesling με χαμηλό pH προκαλούν έντονη διάβρωση στα δόντια. Αν και τα κόκκινα είναι πιο φιλικά στο θέμα αυτό, δυστυχώς είναι πλούσια σε χρωστικές ουσίες οι οποίες κιτρινίζουν με την πάροδο του καιρού τα δόντια. Όσο για το θέμα της διάβρωσης, επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως ο συνδυασμός των κρασιών με τυρί επιστρέφει το pH σε φυσιολογικά επίπεδα, αποτρέποντας την διάβρωση.

Καφές

Η κατανάλωση καφέ προκαλεί κηλίδες και λεκέδες στα δόντια, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της λευκής αστραφτερής οδοντοστοιχίας.

Κάπνισμα

Ναι φταίει και για αυτό, 4000 χημικές ουσίες, από τις οποίες οι 43 είναι δηλητηριώδεις, πίσσα, νικοτίνη, αμμωνία, κυανιδικό υδρογόνο, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα, όχι μόνο απειλούν την υγεία σας αλλά και το όμορφο χαμόγελο σας.

Και αφού περιορίσουμε όλα αυτά μπορούμε να κάνουμε την DIY  λεύκανση στο σπίτι.

Θα χρειαστούμε :

  • Μαγειρική σόδα
  • Λεμόνι

Σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού μέχρι να αφρίσει και να γίνει μια πάστα. Στη συνέχεια βουρτσίζουμε τα δόντια μας με αυτήν την πάστα αφήνοντας την για 3-4 λεπτά και έπειτα ξεβγάζουμε.  Αν η γεύση μας ενοχλεί ανακατεύουμε την πάστα με την οδοντόκρεμα μας ή μία άλλη φυσική λύση είναι ο συνδυασμός με λιωμένη φράουλα που έχει λευκαντικές ιδιότητες.

b22d188efa5df7bc46ef9276fe15f1c8

Δεν επαναλαμβάνουμε αυτήν την διαδικασία πάνω από δυο φορές τον μήνα διότι κινδυνεύουμε να χαλάσουμε το σμάλτο των δοντιών μας.


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.