Αυτές τις μέρες (3-12 Μαρτίου) διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που ενισχύει τα πολιτισμικά δρώμενα της πόλης, καθώς προωθεί την τέχνη μέσω της κινηματογράφησης. Όπως κάθε χρόνο, στον κινηματογράφο Ολύμπιον και στην Αποθήκη 1 και Δ΄ στο λιμάνι, φιλοξενούνται πολύ ιδιαίτερα ντοκιμαντέρ που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Οι θεματικές ενότητες ποικίλουν και μπορείτε να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τη μουσική ενώ υπάρχουν και ταινίες για παιδιά. Φέτος, υπάρχουν αφιερώματα στο Βιτάλι Μάνσκι και το Τζον Μπέρτζερ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ελληνικές παραγωγές, που ολοένα και πολλαπλασιάζονται, δίνοντας έτσι νέα νότα στο φεστιβάλ.

Παράλληλα με τις ταινίες, διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, κάνοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης no1 προοριμό γι’αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για περισσότερες πληροφορίες προμηθευτείτε το πρόγραμμα σας από το γυάλινο κουτί στην Αριστοτέλους ή επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ. http://tdf.filmfestival.gr/

Όταν γίνονται τέτοιες διοργανώσεις είναι κρίμα να μην συμμετέχουμε, όχι μόνο για το επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο, αλλά και για πιάσουμε το σφυγμό ολόκληρης της πόλης!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.