Έχεις αναρωτηθεί πόσα πράγματα δεν ξέρεις για την πόλη σου; Τι ιστορία κρύβεται πίσω από μέρη που συναντάς καθημερινά ή και πίσω από περιοχές που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν;

dot2dot1

Για όλους τους περίεργους, αλλά και γι’ αυτούς που λατρεύουν να ακούν νέες ιστορίες και μύθους, η dot2dot έρχεται να σε ξεναγήσει με τον δικό της εναλλακτικό τρόπο.

Η Μαρία –αρχαιολόγος και πιστοποιημένη ξεναγός, η Χριστίνα –ειδική παιδαγωγός, η Νικολίνα –ιστορικός της τέχνης και γραφίστρια και η Βάσω –αρχαιολόγος και πιστοποιημένη ξεναγός, ίδρυσαν την dot2dotτο 2013 με στόχο την διεπιστημονική συνεργασία τους και την εισαγωγή των εναλλακτικών ξεναγήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εικαστικών project. Η βιωματική εμπειρία, οι ευχάριστοι τρόποι παρουσίασης και το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είναι τα «όπλα» της ομάδας που αποσκοπεί στην διάδραση και στην συμμετοχή του κόσμου.

dot2dot5

«Μία πόλη 2.300 ετών», «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι», «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια», είναι μερικές από τις 16 θεματικές διαδρομές της dot2dot, μέσα από τις οποίες μπορούμε να ανακαλύψουμε την πόλη! Περίπατοι σε όλες τις ιστορικές γωνιές της πόλης, ο Αστερίξ ζωντανός μπροστά σου και πολλές ακόμα εκπλήξεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό τόσο για την ψυχαγωγία σου, όσο και για την ενημέρωση!

dot2dot3

Ωστόσο, τα κορίτσια εξομολογούνται στην agathiara, πως η Θεσσαλονίκη έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, που προκύπτουν συνεχώς ανάγκες για νέες θεματικές. Βασικός τους άξονας είναι, όπως λένε, να βρίσκουν τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τα μνημεία, καθώς με αυτόν τον τρόπο η γνώση μεταδίδεται πιο ευχάριστα. Για όποιον επιλέξει μία περιπατητική διαδρομή με την dot2dot, σίγουρα θα δει μέρη από όπου περνάει καθημερινά, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους.

dot2dot2

 «Οι κάτοικοι της πόλης γίνονται φαν και αυτό ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε», μας λένε, καταρρίπτοντας το στερεότυπο που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο μυαλό μας, πως δηλαδή οι ξεναγήσεις είναι μόνο για τους τουρίστες.

Φυσικά το κοινό στο οποίο απευθύνεται η dot2dot εκτός από τους ντόπιους, είναι τα σχολεία, οι τουρίστες, φορείς της πόλης, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φορείς ΑμΕΑ.

Αξίζει επιπλέον να αναφερθούμε και στην συνεργασία τους με το Mediterranean Cosmos, αλλά και τα Public, μαζί με τα οποία διοργανώνουν κάθε μήνα λογοτεχνικές περιπατητικές διαδρομές!

dot2dot

Εμείς έχουμε ήδη οργανώσει την συμμετοχή μας σε μία από τις θεματικές διαδρομές της dot2dot! Εσύ;


Μάθε περισσότερα στο www.dot2dot.gr και στο info@dot2dot.gr

Γεωργίου Σταύρου 6

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2311 242382

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…