Προσοχή παρακαλώ! Ακολουθεί προσωπική μαρτυρία, που όμως μιλάει στην καρδιά όλου του ελληνικού λαού. Τι κακό μας βρήκε;


   Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο χειμώνας είναι τέλειος, όπως επίσης και το χιόνι. Οι ζημιές που προκάλεσε η παγωνιά όμως, όχι και τόσο. Δε θα γκρινιάξω για το κρύο, στη γενέτειρά μου, είδαμε σε κάποια φάση -18oC. Αυτό που παρατηρήθηκε όμως στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα, ήταν άνευ προηγουμένου. Τα πάντα πάγωσαν, σωλήνες έσπασαν, σπίτια πλημμύρισαν και τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Τις πρώτες μέρες του παγετού, όλοι τα έχασαν.

   Σε μια πόλη που έχει να δει χιόνι χρόνια, πολλοί είχαν τη φαεινή ιδέα να βγουν στο δρόμο με οχήματα που δεν είχαν τα κατάλληλα λάστιχα, πόσο μάλλον αλυσίδες και έτσι πάθαινες εύκολα καρδιά, βλέποντας αυτοκίνητα να στροβιλίζονται. Σε μια διαδρομή μου μέσα σε ταξί (δύο ώρες αντί για τα είκοσι λεπτά που συνήθιζα), οδηγοί σταματούσαν κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου γιατί δεν μπορούσαν να οδηγήσουν, δημιουργώντας απίστευτη κίνηση. Bonus λεπτομέρεια, περιμένοντας πίσω από σταματημένο αυτοκίνητο, με έκπληξη είδα τον γνήσιο Έλληνα, που απλά το παράτησε εκεί για να πάρει πακέτο-καφέ!

   Την πατήσαμε όλοι όσοι μείναμε χωρίς σπίτι βασικά, αφού υπάρχουν προβλήματα σε ύδρευση και θέρμανση. Όμως, ας σκεφτούμε τι πρέπει να γίνει με τις υποδομές της πόλης καθώς όπως προανέφερα, υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν χειρότερα καιρικά φαινόμενα. Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης δεν προνόησαν για το θέμα στους δρόμους, οι σωλήνες ήταν κατασκευασμένοι με πιο φθηνά και πρόχειρα υλικά, οι οδηγοί δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα για τα οχήματά τους. Και έτσι ζούμε σε μια πόλη-χάος. Μας έσωσαν οι τυχεροί που είχαν βιώσιμα σπίτια!

   Ας είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί από εδώ και πέρα για να μην επαναληφθεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση. Θερμή παράκληση σε τεχνικούς και υδραυλικούς να κάνουν θαύματα αυτές τις μέρες, ας μη μας βρει άλλη μια βδομάδα παγωμένους και χωρίς νερό!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.