Εγωισμός, είναι η τάση να ευνοεί κανείς το προσωπικό του συμφέρον, να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και να αδιαφορεί για τους άλλους. Σκέψου πόσο άσχημο είναι να προσηλώνεσαι στο εγώ και να μην ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου. Ο εγωισμός συνήθως δεν είναι εμφανής στον πρώτο καιρό μιας σχέσης, αλλά εμφανίζεται όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, μια διαφωνία, ένας καβγάς. Επίσης, ο εγωισμός μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια φαινομενικά καλή πράξη, ενώ στην ουσία να κυριαρχεί το συμφέρον.

Ο εγωισμός προσβάλει, μειώνει, ισοπεδώνει. Είναι φανερός όταν δεν υπολογίζουμε τις ανάγκες και τα συναισθήματα του άλλου και έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε σκληροί, απάνθρωποι και αλαζόνες κι έτσι δημιουργούμε προβλήματα στη σχέση μας. Ο εγωισμός συνοδεύεται από ανασφάλεια, κτητικότητα, ζήλια και ένα αίσθημα κατωτερότητας που επιζητά συνεχώς την προσοχή. Είναι αυτός που είναι εγκλωβισμένος στον εαυτό του, δεν παραδέχεται τα λάθη του και πιστεύει ότι έχει πάντα δίκιο!

Μπορούμε άραγε να βγάλουμε το καλό σε τόσα μειονεκτήματα; Αρχικά, όταν θα συναντήσουμε έναν τέτοιο τύπο ανθρώπου  θα πρέπει να εξετάσουμε από πού προέρχονται τέτοιου είδους εγωισμοί. Από την οικογένεια και από τον τρόπο που μεγάλωσε; Από τις εμπειρίες και τα βιώματά του; Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Σημαντικό είναι να τον βοηθήσεις να καταλάβει, ότι είναι δύσκολο να εναρμονιστείς σε μία τέτοια σχέση. Θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται για δύο, να σε υπολογίζει, να σκέφτεται τις ανάγκες και τα συναισθήματά σου. Αυτός που ασχολείται με τον εαυτό του, αδιαφορώντας για τους άλλους, στο τέλος μένει πάντα μόνος. ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ ΟΜΩΣ.

Επίσης, μη ξεχνάτε: Ο εγωισμός σκοτώνει την αγάπη.

Αυτό που μετράει σε μία σχέση είναι η ενσυναίσθηση, να κατανοούμε και να ερχόμαστε στη θέση του άλλου. Όταν είμαστε ειλικρινείς και αυθεντικοί, τότε μπορούμε να κάνουμε μεγάλα βήματα…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!