Δεν ξέρω εάν αναρωτήθηκες ποτέ εάν είσαι ευγενική ψυχή ή όχι. Μπορεί να μην σε αφορά, αλλά εμένα αυτή η φράση με κάνει να αναρωτιέμαι, εάν ανήκει στη κατηγορία αυτή ένας καινούριος άνθρωπος που γνωρίζω. Για να καταλάβεις τι εννοώ και πώς το έχω στο μυαλό μου, διάβασε τα βασικά στοιχεία για να την αναγνωρίσεις…

Μία ευγενική ψυχή σίγουρα έχει τα στοιχεία του ευγενικού ανθρώπου. Δηλαδή σκέφτεται και μιλάει έχοντας φιλτράρει αυτά που θα πει και χωρίς να προσβάλει τον συνάνθρωπό του.

Μια ευγενική ψυχή συμπάσχει με τη ψυχή που πονάει και πολλές φορές παραμερίζει τα θέλω της και αφιερώνεται στο να βοηθήσει τον άνθρωπο που υποφέρει.

Μια ευγενική ψυχή νοιώθει ευγνωμοσύνη για τα καλά που έχει και δεν γκρινιάζει για ό,τι δεν έχει.

 

Μια ευγενική ψυχή σκέφτεται θετικά για όλα τα όντα, έχει σεβασμό προς τη φύση και την ανθρωπότητα και έχει σφαιρική αντίληψη για όλα τα πράγματα.

Μια ευγενική ψυχή είναι δεκτική, δεν προχωρά με παρωπίδες και δείχνει κατανόηση με πραγματική ενσυναίσθηση.

Η ευγενική ψυχή δεν είναι σκληρή, τη διέπει η ηρεμία και η αρμονία. Δεν της αρέσουν οι εντάσεις και οι λογομαχίες, προτιμά τη μοναχικότητα για να μαζέψει δύναμη και ενέργεια. Κουράζεται με την πολυκοσμία, την επιφάνεια και τη ρηχότητα, όμως μαγεύεται από την ουσία.

 

Η ευγενική ψυχή αναζητά την ανθρωπιά, την καλοσύνη και ψάχνει παντού για αρετές. Δεν παρασέρνεται, είναι σίγουρη για τον εαυτό της  και γνωρίζει τη δύναμή της. Φυσικά δεν συμβιβάζεται με μικροπρέπειες, απεχθάνεται τον εγωισμό και πάντα αναρωτιέται για το “γιατί” των πραγμάτων.

 

 Μια ευγενική ψυχή σίγουρα είναι μια παλιά ψυχή…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!