Φυσικά αναφέρομαι σε εκείνο το τόσο ιδιαίτερο καφέ-μπαρ στην πλατεία Ναυαρίνου, τις «Ενοχές».

Στυλ vintage και ταυτόχρονα νεανικό, ατμόσφαιρα φιλική και φιλόξενη και ένας γάτος πανταχού παρών, συνθέτουν τον κατάλληλο χώρο για τον πρωινό σου καφέ ή και για το βραδινό κοκτέιλ σου!

Το όνομά του έχει διττή σημασία και απευθύνεται τόσο στις ενοχές που δεν πρέπει να έχεις απολαμβάνοντας ένα ακόμη κοκτέιλ ή ξεκλέβοντας λίγο παραπάνω χρόνο για τον καφέ σου, όσο και στο «ουράνιο τόξο που ακολουθεί την κάθαρση του ενοχικού ανθρώπου», μας λέει ο κύριος Στέφανος, ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του χώρου. «Σκοπός είναι ο κόσμος να έρχεται εδώ και να χαλαρώνει, να περνάει καλά και αυτό προσπαθούμε καθημερινά να πετύχουμε», τονίζει ο ίδιος δείχνοντας το μεράκι και τον σεβασμό για τον χώρο που ο ίδιος δημιούργησε εξ ολοκλήρου, μαζί με τη σύζυγό του.

Παρατηρώντας τριγύρω, σίγουρα θα δεις πως κάθε τι είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, από το φωτιστικό – πρώην ραπτομηχανή, μέχρι τα διαφορετικά μεταξύ τους σερβίτσια. Την διακόσμηση επιμελούνται καθημερινά ο κύριος Στέφανος και η σύζυγός του, αναζητώντας κάθε πρωί οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί και να γεμίσει τον χώρο. Ακόμη και το πιο μικρό και «ασήμαντο» αντικείμενο έχει την ιστορία του και βρίσκεται εκεί για να σε κάνει να νιώσεις οικεία και άνετα.

Η αγαθιάρα σου προτείνει, λοιπόν, μία επίσκεψη στις «Ενοχές» και φυσικά αν δε βρεις το αλυσιδάκι στην πόρτα (την πάτησα) χτύπα και θα σου ανοίξουν!


Facebook: Ενοχές

Πλατεία Ναυαρίνου

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…