Αν είστε Ολυμπιακός ίσως να τα λατρέψετε μια φορά παραπάνω, όλοι όμως  θα γλύφετε τα δάχτυλα σας αν κάνετε αυτήν την συνταγή.

Προμηθευτείτε τα τορτελίνια της αρεσκείας σας  με όποια γέμιση εσείς επιθυμείτε. Πρόταση μου είναι τα κλασικά με τυριά ή εναλλακτικά με προσούτο.

Ακόμη καλύτερα θα είναι αν επισκεφτείτε κάποιο καλό ντελικατέσεν, παντοπωλείο ή μαγαζί  με τοπικά προϊόντα για να βρείτε χειροποίητα μεγάλα λαχταριστά τορτελίνια, σαν κι αυτά που χρησιμοποίησα εγώ.

Λόγω του ότι είναι φρέσκα διατηρούνται μόνο για λίγες μέρες στο ψυγείο και θέλουν βράσιμο μόνο 4-5 λεπτά.

20170209_133438

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε (δυο μερίδες)

  • 4 φέτες μπείκον
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλ. νερό από τα βρασμένα τορτελίνια
  • ½ κτγ πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι

20170209_132555

Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ντομάτα.

20170209_132928

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πήξει (5 λεπτά περίπου) , προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε.

20170209_134752

Αν χρειαστεί προσθέτουμε από το νερό που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.