Πριν κάποιες μέρες είχα τη χαρά να βρεθώ σε ένα yoga centre και να παρακολουθήσω (τόλμησα και να δοκιμάσω…) ένα μάθημα Fly yoga. Πραγματικά  ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και αυτός ο συνδυασμός  γυμναστικής και αυτοσυγκέντρωσης μπορεί εύκολα να σε συνεπάρει.

Η εναέρια γιόγκα πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδυασμό αναπνοών και στάσεις της yoga μαζί με… ακροβατικές κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές γίνονται με τη βοήθεια μιας αιώρας, η οποία όπως μας επιβεβαίωσε και ο δάσκαλος του τμήματος, κ. Πρόδρομος Σφηκάκης, είναι εξαιρετικά ανθεκτική και αντέχει πολύ μεγάλο βάρος. Μάλιστα, αυτή η αιώρα έχει μήκος 6 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα, το οποίο είναι ίδιο και με αυτό που χρησιμοποιείται και στα εναέρια ακροβατικά.

Όσον αφορά το μάθημα, θα έλεγα πως είχε διάφορες κλίμακες και η διάρκεια του είναι περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. Αρχικά ξεκίνησε με ένα ζέσταμα, το οποίο περιλάμβανε χαλαρές ασκήσεις και ανοίγματα υπό τη βοήθεια του σχοινιού. Έπειτα άρχισαν οι ακροβατικές κινήσεις και διάφορες φιγούρες, από το πουθενά έβλεπα όλα τα κορίτσια να αιωρούνται στον αέρα και να  πειραματίζονται. Ενθουσιάστηκα και έκανα μια απόπειρα να δοκιμάσω. Φοβόμουν λίγο, όμως μπορώ να πω πως το σώμα μου “λύθηκε” αρκετά γρήγορα, τα πόδια μου έπαυαν να πατάνε στο έδαφος και ο κορμός και το κεφάλι βίωναν την απόλυτη ξεκούραση. Παρόλο που ο δάσκαλος μου είπε πως πιθανότατα να νιώσω μια δυσφορία (όπως οι περισσότεροι) αν βρεθώ ανάποδα με το κεφάλι κάτω, εγώ ένιωθα μια χαρά! Βέβαια, τα τελευταία δέκα λεπτά του μαθήματος είναι τόσο μα τόσο χαλαρωτικά που ακόμα και αν έχεις αισθανθεί οποιαδήποτε δυσφορία πριν, εξαφανίζεται εκείνη τη στιγμή. Είναι η στιγμή, όπου η αιώρα ανοίγει διάπλατα και αγκαλιάζει όλο σου το σώμα, δίνοντας του όλη τη ζεστασιά και την ηρεμία που αναζητεί. Μια μαγική μουσική και η κατευναστική φωνή του δασκάλου ολοκληρώνουν αυτή την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Αυτό που κυρίως προσφέρει η fly yoga είναι μυϊκή ενδυνάμωση και ευλυγισία. Πολύ λογικό το βρίσκω, καθώς όπως και παρατήρησα το μεγαλύτερο ποσοστό των ασκήσεων γυμνάζουν όλο μα όλο το σώμα. Πληροφορήθηκα μάλιστα, πως όλοι μας είναι απαραίτητο καθημερινά για τουλάχιστον πέντε λεπτά να βρισκόμαστε σε ανάστροφη στάση, διότι με αυτόν τον τρόπο αποσυμπιέζονται οι σπόνδυλοι και οξυγονώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος μας. Όσο γα τα ψυχικά οφέλη, αυτά και αν δεν ποικίλουν. Η εναέρια γιόγκα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική. Από ένα σημείο και έπειτα παύουν να υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις και κανόνες και ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να αφήσει την φαντασία του να καλπάσει. Στο μάθημα που παρευρέθηκα όλες οι κοπέλες ήταν εντυπωσιακά δημιουργικές, κάτι που μπορείτε να δείτε και εσείς οι ίδιοι. Αυτό μάλιστα που με εντυπωσίασε περισσότερο, είναι ότι σχεδόν όλες κάνανε fly yoga μόλις κάτι μήνες και παρ’ όλα αυτά έδειχναν να είναι έμπειρες και άνετες.

Το συγκεκριμένο είδος άσκησης απευθύνεται σε κάθε ηλικία και σε κάθε άνθρωπο. Τι πιο ωραίο λοιπόν από το να προτιμήσεις ένα είδος άσκησης, το οποίο θα σου προσφέρει διασκέδαση, δημιουργικότητα και φυσικά ένα καλογυμνασμένο  σώμα; Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική εκδοχή άσκησης για όποιον βαριέται και τον δυσαρεστούν τα πολύ κλασικά είδη γυμναστικής.

6%ce%b7

9%ce%b7-%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-7%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-8%ce%b7

Να ευχαριστήσουμε πολύ για την υπέροχη συνεργασία το Yoga Centre Ναϊάδα, το δάσκαλο του τμήματος κ. Πρόδρομο Σφηκάκη, αλλά και τις κοπέλες που βρίσκονταν εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Fly yoga αλλά και τα άλλα είδη yoga που διδάσκονται, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Yoga Centre Ναϊάδα, αλλά και στη σελίδα τους στο Facebook που σας δίνονται παρακάτω.

http://naiada.wixsite.com/yoga

https://www.facebook.com/NaiadaGR/

Διεύθυνση

Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 10 – Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

T: 2311 213 918

Κ: 6973 711 600

Κ: 6934 489 003

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.