Ταξίδεψα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, και θα σας ξεναγήσω σε όλα τα μέρη που αξίζουν και πρέπει κάποιος τα επισκεφτεί όταν βρεθεί στην Στοκχόλμη.

Η Στοκχόλμη είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, όμορφη, οργανωμένη και καθαρή. Το όνομα της σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες» και αυτό γιατί αποτελείται από 14 νησιά που ενώνονται όλα μεταξύ τους με γέφυρες ενώ  τα χωρίζουν μικρά κανάλια. Στην σκανδιναβική αυτή πόλη συναντάς όλη την έννοια της οργάνωσης και ησυχίας, δεδομένου του ότι όλα είναι μελετημένα και φτιαγμένα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Μπορεί οι απαγορεύσεις να είναι πολλές αλλά σίγουρα είναι προς το συμφέρον του πολίτη.

Η όμορφη αυτή πρωτεύουσα είναι κτισμένη με τέτοια αρχιτεκτονική που θες να την χαζεύεις, με μεσαιωνικά κτήρια που σώζονται μέχρι σήμερα,  χάρη στο ότι η πόλη αυτή δεν βομβαρδίστηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κτισμένα ομοιόμορφα, με  χρώματα του κίτρινου μουσταρδί και κεραμιδί να επικρατούν στους δρόμους του κέντρου.

Ακόμη πρόκειται για μια εξαιρετικά πράσινη πόλη δείχνοντας την οικολογική της πλευρά σε κάθε σημείο. Με πάνω από 100 πάρκα, 32 κήπους, 7 εθνικούς δρυμούς, οικολογικά ξενοδοχεία, εταιρίες ανακυκλωμένων ρούχων αλλά και εστιατόρια με οργανικά υλικά αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η πόλη κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό έχει!

Έχει επίσης και άπειρες  επιλογές τουριστικής απασχόλησης όπως μουσεία και αξιοθέατα αλλά και πολλές επιλογές καλού φαγητού, καφέ, και διασκέδασης. Ας δούμε μερικές από αυτές!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.