Ήρθε και το δεύτερο μέρος του ταξιδιού της agathiara στην Στοκχόλμη, όπου σήμερα θα μας ξεναγήσει σε δυο εντυπωσιακά μουσεία, θα μας πάει να δοκιμάσουμε την καλύτερη πίτσα της πόλης αλλά και θα γνωρίσουμε την Stockholm by night!

Το πρώτο μουσείο που θα δούμε είναι το μουσείο των ΑBBA, άνοιξε τις πόρτες του το 2013 και είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μουσεία που έχω επισκεφτεί.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο με πολλά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Περιέχει μια μεγάλη έκθεση των δίσκων του συγκροτήματος, τα κέρινα ομοιώματα αυτών, stage με ολογράμματα αλλά και studio εγγραφής τραγουδιών.

Το δεύτερο μουσείο που θα επισκεφτούμε είναι το Vasa Museum στο οποίο διατηρείται ολόκληρο το μοναδικό πλοίο που έχει σωθεί μέχρι σήμερα από τον 17ο αιώνα.

Η ιστορία λέει πως το πλοίο βυθίστηκε το 1628 και η ανέλκυση του έγινε το 1961 μετά την ανακάλυψη του από τον ιδιωτικό ερευνητή Anders Franzén, το 1956. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μουσείο που πέρα από το κεντρικό έκθεμα του πλοίου περιέχει 9 εντυπωσιακές εκθέσεις αλλά και χώρους απασχόλησης παιδιών.

Τέλος, θα φάμε την νοστιμότερη πίτσα της πόλης σε ένα αυθεντικό ιταλικό μαγαζί και θα συνεχίσουμε για ένα ποτό μέχρι τις 02:00, γιατί τέτοια ώρα κλείνουν τα περισσότερα club στην Στοκχόλμη, σε ένα Γιαπωνέζικο dinner club.

Μετά από αυτό το ταξίδι είμαστε σίγουροι ότι η Σουηδία θα είναι η επόμενη επιλογή σας!

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.