Ορισμένες φορές πρέπει να διαλυθείς, για να ανασυνταχθείς και να βρεις τον εαυτό σου. Έχεις απολυθεί; Χώρισες; Έχασες κάποιο αγαπημένο πρόσωπο; Τα βλέπω τα κομμάτια σου πεταμένα κάτω στο πάτωμα. Έχεις βυθιστεί μέσα στη κατάθλιψη, κουλουριασμένη στο κρεβάτι σου, κοιμάσαι πολύ, είσαι ανήσυχη, δε σου κάνει τίποτα πια κέφι… Πνίγεσαι…

Και τι κάνεις γι΄αυτό; Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις ότι κάνεις κακό στον εαυτό σου, τόσο το καλύτερο. Μια αλλαγή σε περιμένει, και είναι πολύ κοντά σου.

Μια βαθιά σου επιθυμία θα εκπληρωθεί αρκεί να την αναζητήσεις. Ναι, βολική και αυτή η ζωή, απλά σκέψου πόσο καιρό έχεις χάσει, κάνοντας συμβιβασμούς για να ικανοποιήσεις τα θέλω των άλλων και όχι τα δικά σου. Για πόσο καιρό ακόμα θα τους αφήνεις να σε πηγαίνουν πίσω στους στόχους και τα όνειρά σου; Φτάνει πια να ζεις τις ζωές των άλλων, που έτσι επιβλητικά καθοδηγούν τις επιλογές σου. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χειραγωγεί τη ψυχή σου!

Σήκω επάνω και κυνήγησε όλα αυτά που σε τρομάζουν! Όλα αυτά που έλεγες “Όχι” και αντιστεκόσουν σε κάθε τι που θα σε ξεβόλευε. Πες “Ναι” στη δουλειά των ονείρων σου! Μετακόμισε σε μια άλλη πόλη, χωριό ή νησί  που σε μαγεύει! Ρίσκαρε να ταξιδέψεις εκεί όπου έχεις ονειρευτεί! Ξεκίνησε ένα χόμπι που αγαπάς ή μια ξένη γλώσσα! Ασχολήσου με τον εθελοντισμό! Πες “Ναι” στη σωστή διατροφή και την άσκηση! Πριν τα κάνεις βέβαια όλα αυτά, κάνε ένα πλάνο με τα εφόδια που θα χρειαστείς για να φτάσεις στο στόχο σου. Ένα- ένα,  όχι όλα μαζί. Βάλε προτεραιότητες με γνώμονα την ευτυχία σου. Μην ρωτήσεις κανέναν… Γιατί εσένα δε σε ρώτησε ποτέ κανείς!

Τι με κοιτάς; Σήκω από το κρεβάτι σου και ξεκίνα! Η λύπη σου είναι η δύναμή σου. Τι από όλα θα σε έκανε να χαμογελάσεις πρώτα; ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

 

Και θα δεις, πως όταν θα είσαι κοντά για να βρεις τον εαυτό σου, θα σου βγει και ένας όμορφος αναστεναγμός!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!