Ελπίζουμε πως με το «Η Agathiara πάει Γιάννενα #part1» σας δελεάσαμε αρκετά και γι αυτό επιστρέψαμε με το part 2!

Βρήκαμε και σας προτείναμε που μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στα Γιάννενα, και μάλιστα βρήκαμε για εσάς ένα ξεχωριστό μέρος. Tο ίδιο ακριβώς κάναμε σε ότι αφορά και το φαγητό σας.

Το πιο νόστιμο σάντουιτς λοιπόν, θα το βρείτε στη «Βρωμιάρα»! Ναι… είμαι σίγουρη σας ξενίζει λίγο το όνομα, δεν σας κρύβω πως και εμένα όταν μου είπαν ότι μετά την βραδινή έξοδο θα πάμε να φάμε στην «Βρωμιάρα», φανταζόμουν κάποια παρακμιακή καντίνα που την έχει κάποια κυρία μεγάλης ηλικίας και ότι προφανώς το όνομα έχει δοθεί από τους ντόπιους ως παρατσούκλι. Όλα αυτά αναιρέθηκαν με το που έφτασα στην εν λόγω καντίνα!

Το όνομα ήταν μια «Freestyle» έμπνευση της στιγμής που δεν χρειάστηκε αρκετή σκέψη, «έχει χαβαλέ και δημιουργεί την απόλυτη αντίφαση με το σενάριο του χειροποίητου, φρέσκου και street food…γιατί άλλο το street food και άλλο το junk food» όπως μας εξηγούν αυτοί που εργάζονται στο μαγαζί.

Η ιδέα ξεκίνησε λόγω έλλειψης της πόλης από την φιλοσοφία του γρήγορου, αλλά και ποιοτικού φαγητού.

Η «Βρωμιάρα» πρόκειται για μια gourmet καντίνα που βασίζεται στο χειροποίητο, καθώς όλες οι σάλτσες ετοιμάζονται καθημερινά από τους ίδιους. Το ίδιο συμβαίνει με το κοτόπουλο και (φυσικά) την πανσέτα, με την οποία γίνεται χαμός! Αυτά μαγειρεύονται με την τεχνική του sous vide δηλαδή, η πανσέτα συγκεκριμένα, έχει συνολικό χρόνο προετοιμασίας 88 ώρες καθώς το μαρινάρισμα της διαρκεί 72 ώρες και το μαγείρεμα 16 ώρες, οπότε καταλαβαίνεται ότι το κρέας περνάει από ένα γαστρονομικό ταξίδι μέχρι να φτάσει στους ουρανίσκους σας.

Το crew, όπως το ονομάζουν, εκτός από τον Λάμπρο, που είναι ο ιδιοκτήτης, συμπληρώνουν ο Μάνος και ο Δημήτρης, οι οποίοι επιμελούνται και τη μουσική, επιλέγοντας ιδιαίτερα κομμάτια που θα σας κάνουν να κουνάτε ρυθμικά το κεφάλι σας όση ώρα περιμένετε να γεμίσετε γευστικές μελωδίες τον ουρανίσκο σας.

Οι πελάτες τους χαρακτηρίζουν δίκαιους γι’ αυτό που δίνουν, όπως το δίνουν, και η Agathiara το επιβεβαιώνει.

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.