Οι γιορτές είναι ιδιαίτερα επώδυνες για πολλούς ανθρώπους. Πολλοί από εμάς αδυνατούν να βιώσουν χαρά, να αντλήσουν ικανοποίηση και ευχαρίστηση, ενώ άλλοι φαντάζουν υγιέστεροι, ευτυχέστεροι και πιο επιτυχημένοι. Οι απροσδιόριστοι φόβοι και η αβεβαιότητα για το μέλλον πυροδοτούν περισσότερο τα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης. Παράλληλα με την ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, την αυτοκριτική και τον εσωτερικό απολογισμό των σωστών και των λανθασμένων επιλογών υπάρχει και το άγχος τι θα μας φέρει ο νέος χρόνος…

Αν στον προηγούμενο χρόνο κάτι δεν έγινε όπως έπρεπε, φύγε, άφησέ το να φύγει για να μην πληγωθείς. Είναι δύσκολο, ναι. Αλλά το έκαναν πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν τίποτα περισσότερο από σένα. Όλα περνούν. Αν κάτι πήγε στραβά, στην τελική λέγεται εμπειρία. Δες τη θετική πλευρά. Κράτα το μάθημα από ότι συνέβη, γιατί είναι σίγουρο ότι έμαθες κάτι καινούργιο.

Σκέψου το ως ένα κεφάλαιο της ζωής σου, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικό. Για να το προσθέσεις στο βιβλίο των αναμνήσεων. Θα το θυμάσαι και θα χαμογελάς. Κάποια συναισθήματα δεν τα δοκιμάζεις με κανέναν, παρά μόνο με αυτόν που διασχίζει την ψυχή σου. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι μέρος του κόσμου σου μην επιμένεις. Άφησε τον να φύγει.

Αυτοί που θέλουν να είναι μέρος της ζωής σου δεν πρέπει να είναι πιεσμένοι από εσένα, πρέπει να είναι περήφανοι που είσαι στη ζωή τους. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν ότι με το να μαυρίζουν τη φωτεινότητά σου θα γίνουν πιο φωτεινοί.  Αυτά που σου αρνείται η ζωή, φρόντισε να τα παίρνεις από τα όνειρά σου. Γιατί η ζωή είναι καλύτερη όταν κλαις λίγο, γελάς περισσότερο και είσαι ευγνώμων δίπλα σ’ αυτόν που σου γεμίζει με αγάπη τη ζωή, τα όνειρα, τις ιδέες…

Και ο ήλιος μόνος του είναι αλλά συνεχίζει να λάμπει. Γιατί ο ήλιος είναι έμπνευση και το φεγγάρι έρωτας…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xristina Palakidou

Γεννήθηκα στις 23 Μαϊου 1983 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Είμαι φιλόλογος. Αν και ασχολούμαι με τη λογοτεχνία δεν θεωρώ τον εαυτό μου λογοτέχνη. Αγαπώ την επιστήμη μου και αν ξαναγεννιόμουν πάλι φιλόλογος θα ήμουν. Είμαι γεννημένη γραφιάς γιατί μπορώ να γράψω τα πάντα αρκεί να πηγάζουν από μέσα μου εκφράζοντας τα γνήσια συναισθήματά μου. Είμαι πάντα πολύ εντάξει με τους γύρω μου και γι’ αυτό πληρώνω ακριβά την ευαισθησία και την καλοσύνη μου. Δεν πειράζει όμως. Μ’ αρέσει ν’ αγαπώ έντονα και να μ’ αγαπούν έντονα γιατί είμαι η ψυχή της παρέας, όπως λένε.