Get to know Δέσποινα

Συνάντησα τη Δέσποινα Παπακυριακοπούλου στο Gnail (Διαγόρα 72, Άνω Τούμπα), τον τόπο του εγκλήματος ή αλλιώς το πολύ ξεχωριστό ινστιτούτο περιποίησης άκρων, που άνοιξε πριν από μερικούς μήνες.

Προσφάτως παντρεμένη –ο γάμος αυτός άφησε ιστορία –και με μια νέα επιχείρηση, μας αποδεικνύει πως όλα γίνονται, αρκεί να το πιστέψεις. Γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιά, σπούδασε στο ΤΕΙ Λογιστικής και ο χώρος της «ομορφιάς» της χτύπησε την πόρτα, όταν η μητέρα της την έγραψε σε μια σχολή για μακιγιάζ και νύχια, ως δώρο για την επιτυχία της στις εξετάσεις. Από τον πρώτο μήνα μαθημάτων, της ζητήθηκε να κάνει πρακτική σε ένα μαγαζί. Της άρεσε πολύ, εξελίχθηκε στο επάγγελμα και τώρα έχει τη δική της επιχείρηση. Μπαίνοντας στο χώρο, σε κερδίζει τόσο η αισθητική του μαγαζιού όσο και η παρουσία της Δέσποινας και της υπαλλήλου της, Άλκηστις, που εκτός από τις υπηρεσίες τους και τα θαύματα που θα κάνουν στα νύχια σου, θα σε κάνουν να ξεχαστείς, να πεις τον πόνο σου, να γελάσεις. Το εγγυώμαι!

Ας μιλήσει η Δέσποινα τώρα..

Πόσο ριψοκίνδυνο είναι να ανοίξεις δική σου επιχείρηση στην Ελλάδα του σήμερα;

Είναι αρκετά, παίρνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής. Θεωρώ όμως, ότι στις μεγαλύτερες κρίσεις, χτίζονται οι μεγαλύτερες αυτοκρατορίες. Δε λέω απαραίτητα ότι θα γίνω μια αυτοκρατορία, αυτό δε σημαίνει όμως πως ό,τι και αν γίνει, δε θα μπορέσω να επιβιώσω. Πλέον η περιποίηση είναι μια  ανάγκη, διότι όλοι θέλουν να «κακομάθουν» τον εαυτό τους, οπότε τόλμησα αυτό το βήμα.

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα για το Gnail;

 Πάντα ήθελα να ανοίξω μαγαζί. Δε θα συνέχιζα στο συγκεκριμένο επάγγελμα αν δε δημιουργούσα κάτι δικό μου. Λόγω των μεγάλων ευθυνών που είχα στην προηγούμενη δουλειά μου και του απεριόριστου χρόνου που αφιέρωνα εκεί, ο άνδρας μου πρότεινε να γίνει τώρα το επόμενο βήμα. Ήταν η μεγάλη επιθυμία του να επενδύσει πάνω μας και το πείσμα του που δημιούργησαν το Gnail.

Είσαι κοντά στο να γράψεις βιβλίο με αυτά που ακούς καθημερινά;

Περνάνε από το μυαλό μου εκατομμύρια ιστορίες. Είναι εύκολο και σύμφωνα με το υλικό μου, θα το έκανα. Βέβαια θα έμενα άνεργη την επόμενη μέρα! Όχι τόσο γιατί θα δημοσίευα κάτι προσωπικό τους, αλλά σε πολλές δε θα άρεζε να δουν τη δική μου οπτική γωνία.

Πώς θα λεγόταν;

«Ιστορίες της νυχούς».

Η πελάτισσα έχει πάντα δίκιο ακόμα και αν ζητήσει πούπουλο φραγκόκοτας σε κάθε νύχι;

Αν το έχω, ναι! Οφείλω να την ικανοποιήσω.

Πες μου ένα περιστατικό που σε έκανε να πεις #tinpatisa.

Θα σου απαντήσω σε επαγγελματικό πλαίσιο. Με πελάτισσα δεν την εχω πατήσει μέχρι τώρα, όλα αυτά τα χρόνια. Με παλιούς συνεργάτες, όμως, ναι.

Και τι έμαθες;

Να μη μπλέκεσαι με φίλους και συγγενείς όταν πρόκειται για επιχειρήσεις.

 (Αξίζει να σημειωθεί η έκπληξη της υπαλλήλου της, που η ίδια η Δέσποινα παροτρύνει να τη φωνάζει «μανούλα»).

Πώς ερμηνεύεις την «αγαθιάρα»;

Δε μου έρχεται στο μυαλό κάποια αγαθή, με την έννοια της χαζούλας, που κάνει μόνο λάθη. Τη φαντάζομαι σίγουρα ναζιάρα, είναι ο ορισμός της φρεσκάδας και της τρέλας, συμβολίζει τη νεότητα, με ο,τι συνεπάγεται!


Θα γνωρίσεις τη Δέσποινα στο Gnail – Διαγόρα 72, Άνω Τούμπα

Τηλέφωνο: 231 094 3498

Facebook Page

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.