Η αγάπη είναι παντού. Είναι στο σπίτι σου, είναι στην οικογένεια, στους φίλους, είναι στους ανθρώπους, στη φύση, στα ζώα, είναι στα ταξίδια, στο φαγητό, είναι στη τέχνη, στη μουσική, στα βιβλία. Είναι σε ένα χαμόγελο, σε μια αγκαλιά, σε ένα βλέμμα, σε ένα άγγιγμα, στο γέλιο ενός παιδιού. Είναι σε ένα μήνυμα που γράφει: «Μου λείπεις», «Να προσέχεις», «Στείλε μου όταν φτάσεις», «Σε σκέφτομαι», «Έρχομαι εκεί που είσαι», «Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ».

Η αγάπη είναι αρετή, είναι ευγένεια, στοργή και προσωπική αφοσίωση. Δεν κλονίζεται και δεν αλλάζει απέναντι στις δυσκολίες. Αγάπη σημαίνει «δόσιμο» και όχι απολαβή. Τι σημαίνει όμως «δόσιμο»; Η απάντηση είναι απλή, όμως πολλές φορές δέχεται αμφισβητήσεις. Η πιο συχνή παρεξήγηση είναι όταν το «δόσιμο» για κάποιους σημαίνει χάσιμο.  Δηλαδή, κάποιος δίνει χωρίς να παίρνει αγάπη και νιώθει το δόσιμο μόνο με αυτόν τον τρόπο. Το να δώσει, λοιπόν, χωρίς να λάβει, το βλέπει σαν εκμετάλλευση, ότι «εξαπατήθηκε».

Αυτός ο άνθρωπος νιώθει το δόσιμο σαν πτώχευση, σαν μείωση του χαρακτήρα του. Αφήνεται σε σένα, σε εμπιστεύεται, σου δείχνει τα συναισθήματά του, αλλά εάν δεν είναι αμοιβαία και από τη δική σου πλευρά, τότε σε κακολογεί ή σου ρίχνει ευθύνες που εσύ δεν φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Η ανώριμη αγάπη θεωρεί πως η αγάπη είναι μόνο να παίρνεις ή να ανταλλάζεις.

Αυτός όμως που ξέρει να αγαπά πραγματικά, η αγάπη είναι μέσα του. Δεν σκέφτεται ούτε υπολογίζει με τι τρόπο θα τη δώσει, γιατί πολύ απλά την εκπέμπει από μέσα του. Η αγάπη είναι η ψυχή του, αυτή είναι η δύναμή του. Μέσα από αυτήν ζει και μέσα από αυτό το αίσθημα της πλουτισμένης ζωτικότητας γεμίζει χαρά. Την αγάπη δεν τη ζητιανεύει, ούτε τη διεκδικεί. Η αγάπη είναι μέσα από τη καρδιά του και τη μοιράζει απλόχερα χωρίς να του τη ζητήσει κανείς.

Άλλωστε η αγάπη είναι σοφία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, για αυτό να έχεις τη διάθεση να αγαπάς και να αγαπιέσαι… Άνοιξε τη καρδιά σου και άφησε την αγάπη να πλυμμηρίσει όλο το σύμπαν γύρω σου!

«Η ενήλικη αγάπη είναι η απόφαση να κοπιάσεις για την ελευθερία του άλλου, ώστε να επιλέξει να κάνει ότι θέλει στη ζωή του. Ακόμη και εάν δεν συμπεριλαμβάνει εσένα σε αυτήν…»

 Χόρχε Μπουκάι

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!