Αγάπη δεν είναι να τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία. Αγάπη δεν είναι να πονώ και εσύ να με αποφεύγεις. Αγάπη δεν είναι να μου προκαλείς συναισθήματα και μετά να εξαφανίζεσαι προκαλώντας μου πόνο. Αγγίζω σημαίνει αφήνομαι σε σένα. Αφήνομαι να ζήσω πλάι σου, έστω για μια στιγμή, δίχως ενοχές. Όσο πιο δυνατό το άγγιγμα, τόσο δυνατότερο εκείνο που νιώθω για σένα. Φοβάμαι την απουσία σου. Φοβάμαι να μου λείψεις. Και πάνω από όλα, φοβάμαι ότι θα σε χάσω και θα ξεχάσω.

Ξέρω πως στον κόσμο αυτό ίσως και να μ’ αγαπάς. Γι’ αυτό σε περιμένω πάντα και σ’ αγαπώ. Μη με φοβάσαι σε παρακαλώ. Γιατί αγαπώ με πάθος το γλυκό παιδί, που βλέπω στα μάτια σου… Και μεθώ και μόνο πως με την αίσθηση πως σ’ αγαπώ, μ’ ακούς; Θέλω την αγκαλιά σου για πάντα και πονώ αλύπητα και ανυπόφορα όταν προσπαθώ να μη σου μιλήσω πια, να μη σου γράψω “σ’ αγαπώ”… Γιατί θέλω μόνο να έρθω κοντά σου, να κρύψω το πρόσωπό μου στο λαιμό σου και χωρίς λέξεις, να κλείσω τα μάτια μου και να πλαγιάσει το κεφάλι μου στον ώμο σου, ευτυχισμένη γεμάτη από συγκίνηση και χαρά.

Μπορώ να σου προσφέρω μαγεία, ηρεμία να σε κάνω να νιώσεις όπως ποτέ, να δεις τη ζωή όπως δεν τόλμησες να τη φανταστείς. Ξέρω ποια είμαι και τι θέλω από σένα. Δεν περιμένω τίποτα, δεν ζητάω κάτι από σένα. Θέλω μόνο να με κάνεις να ανάβω και να σβήνω στα χέρια σου, να νιώσω την αίσθησή σου πάνω μου μέχρι να ξημερώσει. Χάνεται άραγε ποτέ η αγάπη; Έχω βρει ένα “φάρμακο” για να γαληνεύω την ψυχή μου όταν είμαι μακριά σου. Διαβάζω όλα αυτά που σου γράφω – λόγια τρυφερά, όμορφα και αγαπησιάρικα, λόγια που μ’ εμπνέουν και μου ζεσταίνουν την καρδιά. Μέσα στην ημέρα τα ξαναδιαβάζω για να ξαναγεμίζω την ψυχή μου με θετικότητα και όνειρα για μας.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xristina Palakidou

Γεννήθηκα στις 23 Μαϊου 1983 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Είμαι φιλόλογος. Αν και ασχολούμαι με τη λογοτεχνία δεν θεωρώ τον εαυτό μου λογοτέχνη. Αγαπώ την επιστήμη μου και αν ξαναγεννιόμουν πάλι φιλόλογος θα ήμουν. Είμαι γεννημένη γραφιάς γιατί μπορώ να γράψω τα πάντα αρκεί να πηγάζουν από μέσα μου εκφράζοντας τα γνήσια συναισθήματά μου. Είμαι πάντα πολύ εντάξει με τους γύρω μου και γι’ αυτό πληρώνω ακριβά την ευαισθησία και την καλοσύνη μου. Δεν πειράζει όμως. Μ’ αρέσει ν’ αγαπώ έντονα και να μ’ αγαπούν έντονα γιατί είμαι η ψυχή της παρέας, όπως λένε.