Μα πόσο όμορφος μπορεί να είναι ένας ευγενικός άνθρωπος… Στις μέρες μας είναι ένα στοιχείο που λείπει, μα όταν το συναντάμε πάντα μας μαγεύει! Θα τον καταλάβεις από τη λεπτότητα που χειρίζεται το λόγο, από το χαμόγελο και τις εκφράσεις του. Θα είναι πάντα πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει, θα σου πει ευχαριστώ και θα ακούσεις τον πληθυντικό ευγένειας, που σημαίνει εκτίμηση και σεβασμό, πρώτα φυσικά στον εαυτό του και μετά προς τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αυτός που είναι ευγενικός λάμπει πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά. Είναι ικανός με τον τρόπο αυτόν της ευγένειας να φωτίσει με τη ψυχολογία του όλο το περίγυρό του, στη δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους. Φέρεται με διακριτικότητα και χαϊδεύει τις λέξεις μη τυχόν τις πληγώσει, γιατί δε θέλει να προκαλέσει φόβο, πόνο ή θυμό. Αυτόν τον άνθρωπο τον θαυμάζεις, γιατί η ευγένεια πηγάζει από τη ψυχή του και δεν συμπεριφέρεται έχοντας στο μυαλό του τον εντυπωσιασμό.

Θα μιλήσει στο πληθυντικό στο σερβιτόρο που θα του φέρει τον καφέ του, θα προσφερθεί να σε γυρίσει σπίτι όταν θα είναι αργά, εννοείται ότι δεν βρίζει, δεν προσβάλει, δεν φωνάζει και φυσικά είναι πρόσχαρος και δίνει απλόχερα τη βοήθειά του πριν καν του ζητηθεί. Είναι ήρεμος χαρακτήρας, δεν προκαλεί εντάσεις και τσακωμούς, αλλά προσπαθεί με διαλλακτικότητα να βρει λύσεις και απαντήσεις.

Αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος αξίζει τον σεβασμό και την εκτίμησή σου και πάντα θα ψάχνεις για το χαμόγελό του. Όταν τον έχεις στο πλευρό σου, απλά αισθάνεσαι τυχερός που υπάρχει στη ζωή σου!

Εγώ λοιπόν, απλά σε ευχαριστώ!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!