Ναι, γιατί σου φαίνεται περίεργο;

Ίσως, γιατί δεν έχεις τη δουλειά που επιθυμείς, γιατί δεν έχεις έναν σύντροφο, γιατί τρέχεις όλη μέρα, γιατί γκρινιάζεις, γιατί έχεις παραιτηθεί από την ίδια τη ζωή! Καταρχήν τίποτα δε πρέπει να θεωρείς δεδομένο.

Κάθε στιγμή είναι μοναδική και πρέπει να τη ζεις στο έπακρο. Απομακρύνεις την ευτυχία όταν αναβάλλεις για το μέλλον κάτι που αφορά το παρόν. Επικεντρώσου στο τώρα, ψάξε τι είναι αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί και κυνήγησέ το! Δε χρειάζεται να διαρκεί για πάντα, άλλωστε η ευτυχία θα έρθει από μέσα σου, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να τη βρεις. Όσο πιο πολύ επιλέγεις να αισθάνεσαι όμορφα, τόσο πιο πολύ ενισχύεις την ευτυχία στη ζωή σου.

Η ευγνωμοσύνη, η αγάπη, η καλοσύνη, η ευγένεια, ο σεβασμός είναι κυρίαρχα όπλα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις ότι αρνητικό συναίσθημα που θα σε αποθαρρύνει από την ευτυχία. Μη σκέφτεσαι το κακό και μη μιλάς άσχημα για σένα και για τον κόσμο γύρω σου. Επέλεξε κοντά σου ανθρώπους που να ενισχύουν την αισιοδοξία σου και προσπάθησε κι εσύ μαζί τους να έχεις μία πιο θετική στάση για τη ζωή.

Μην γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων που σου συμβαίνουν, αλλά προκάλεσε τον εαυτό σου να βλέπει το καλό μέσα από κάθε δύσκολο βίωμα. Ανέβασε το βλέμμα σου στον ουρανό να δεις το φεγγάρι, μύρισε το αγαπημένο σου λουλούδι, βάλε τη μουσική που σου αρέσει, πάρε τηλέφωνο ένα πρόσωπο που σου έχει λείψει και πες του το, γέλα με τη ψυχή σου, ψάξε για τη γαλήνη της θάλασσας, παίξε με ένα μικρό παιδί, βοήθησε έναν συνάνθρωπό σου, διάβασε ένα βιβλίο, δώσε μια συμβουλή, ταξίδεψε, αγκάλιασε αυτούς που αγαπάς.

Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες να τη δεις και χαμογέλα για να φωτίσεις το πρόσωπό σου και τη ζωή όσων σε θέλουν στο πλευρό τους.

 

Αγάπησε κάθε τι που κάνεις, νιώσε όμορφα, πες μια καλή κουβέντα, μίλησε για τα όμορφα συναισθήματά σου, βρες ανθρώπους να σου χαμογελούν, μοιράσου τη χαρά σου. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και ξεκίνα από τώρα να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!