Μια διαφορετική και πολύ ιδιαίτερη επίδειξη μόδας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και ώρα 18:30, με τη δύση του ηλίου, ξεκίνησε μια επίδειξη μόδας διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Οι σχεδιαστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης, ξεδίπλωσαν ταλέντο και φαντασία και παρουσίασαν δημιουργίες τους φτιαγμένες αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά.

«Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 4 Εποχές» ήταν το όνομα της φετινής εκδήλωσης, η οποία οργανώθηκε από τους Φίλους της Νέας Παραλίας και πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Το Be2Live φυσικά ήταν εκεί και μίλησε με τον Bernard Cuomo και την Σοφία Μπορμπορίδου .

«Η ιδέα γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια, το θέμα μας είναι κάθε φορά και διαφορετικό. Φέτος το θέμα ήταν οι 4 εποχές. Το event γίνεται πάντα σε εξωτερικό χώρο και η ώρα που επιλέγεται είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην τοποθεσία, καθώς αποτελεί μέρος της εκδήλωσης.

Φέτος πρωταγωνίστησε ο άνεμος, καθώς ήταν μια μέρα με έντονο αέρα, πέρυσι πρωταγωνίστησαν τα σύννεφα. Κάθε φορά δημιουργείται και ένα διαφορετικό σκηνικό και αυτό μας αρέσει».

Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός στη Θεσσαλονίκη και -όπως μας λένε- ο κόσμος την έχει συνδυάσει με το Φθινόπωρο και την περιμένει με ανυπομονησία.

«Ο κόσμος κάθε χρόνο περιμένει να δει κάτι διαφορετικό. Εισπράττουμε μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς όσοι βλέπουν τις δημιουργίες των σχεδιαστών από ανακυκλώσιμα υλικά αντιλαμβάνονται πως δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά, ούτε χρήματα για να φτιάξεις κάτι όμορφο και εντυπωσιακό».

Το θέμα της διοργάνωσης φέτος ήταν οι «4 εποχές». Οι συμμετέχοντες διάλεξαν την αγαπημένη τους εποχή ώστε να εμπνευστούν για το σχέδιο τους. Ωστόσο, το φετινό θέμα συνδεόταν άμεσα και με την τοποθεσία που έλαβε χώρα η εκδήλωση, την παραλία της Θεσσαλονίκης.

 «Η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να αντιληφθεί την εναλλαγή των εποχών με μια μόνο ματιά. Μπορείς να εμπνευστείς από την παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς το τοπίο που αλλάζει με τις εποχές είναι μαγικό και σε ταξιδεύει μέσα σε αυτές».

Τέλος η Σοφία Μπορμπορίδου και τον Bernard Cuomo μας επισήμαναν πως με την συγκεκριμένη εκδήλωση θέλουν να στείλουν στον κόσμο ένα μήνυμα υπέρ της δημιουργίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος.

*Να σημειωθεί ότι για την δράση αυτή εργάστηκαν εθελοντικά περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Φωτογραφία: Paris Parisis Photography

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Stela Grouta (Sheyla)

Είμαι η Στέλλα, οι φίλοι με φωνάζουν Sheyla! Επάγγελμα δημοσιογράφος, (το είχα αποφασίσει από το δημοτικό). Ανήσυχο πνεύμα φουλ. Δεν κάθομαι ποτέ στ’ αβγά μου και μιλάω μέχρι κάποιος να με σταματήσει. Έχω φάει τα καλύτερα μου χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αυτό βγαίνει προς τα έξω! Είμαι σε μόνιμη αναζήτηση του επόμενου ταξιδιού μου και εξαντλώ ανελλιπώς πληροφορίες για ό,τι μπορείς να φανταστείς και απ’ ότι μπορείς να φανταστείς. Τα social media είναι ο παράνομος δεσμός μου, θα με βρεις όπου και αν ψάξεις! Η γκρίνια είναι το φόρτε μου (παίρνω και στέμμα). Πιστεύω ότι η ζωή είναι ωραία…άλλα είμαι Τοξότης!