Όλο το ακούμε, όλο το βλέπουμε, όμως τι είναι στα αλήθεια το interior design και πώς μπορούμε εμείς να το υιοθετήσουμε και να το εντάξουμε στον χώρο μας;


Το interior industrial design είναι μια τεχνική διακόσμησης χρησιμοποιώντας τύπου βιομηχανικά δομικά υλικά, δίνοντας μια ακατέργαστη ημιτελή αίσθηση στον χώρο. Το πλαίσιο στο οποίο προστίθενται αυτά τα υλικά δεν παύει να είναι βιώσιμο και έτοιμο προς χρήση, τα industrial στοιχεία υπάρχουν μόνο ως διακοσμητικά και τίποτα παραπάνω.
Για παράδειγμα ένας τοίχος από τούβλα, δεν σημαίνει ότι ακόμη δεν τελείωσε το βάψιμο του, αλλά είναι εκεί γιατί εξυπηρετεί το interior design. Αυτό το εφέ μπορούμε χωρίς κόπο και πολλά έξοδα να το δημιουργήσουμε απλά με μία ταπετσαρία σε μία επιφάνεια του σπιτιού μας γρήγορα και μόνοι μας!

Τα φωτιστικά πλέον δεν έχουν ούτε μεγάλα χρωματιστά καπέλα ούτε κρύσταλλα και πολυελαίους. Κρέμονται απλά από το ταβάνι με το μαύρο καλώδιο τους. Μια ωραία πρόταση είναι να τυλίξετε γύρω από ένα ξύλο περισσότερες λάμπες δημιουργώντας έτσι το δικό σας μοναδικό φωτιστικό οροφής.

Οι αεραγωγοί πλέον δεν είναι πρόβλημα, δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα για να τους εντοιχίσετε, ίσα ίσα δίνουν ακριβώς την αίσθηση που θέλει το interior design. Όπως και οι ανεπιθύμητοι σωλήνες πλέον λειτουργούν ως διακοσμητικά στοιχεία στον χώρο σας.

Τα έπιπλα από κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια, έως κομοδίνα και σύνθετα είναι ελαφριά με πόδια και διαμπερή στη βάση, ακόμη τα υλικά που θα μπορούσαν να δώσουν μια νότα αυτού του νέου trend είναι τα μέταλλα, χαλκός, ασήμι, το γυαλί, το μάρμαρο, όσον αφορά τα υφάσματα προτιμήστε τα σκούρα δέρματα, ενώ στην χρωματική παλέτα επικρατούν το μαύρο, το άσπρο, το γκρι, και όλες οι γήινες αποχρώσεις.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ioanna Zarotiadou

Η Ιωάννα ήρθε σε τούτο εδώ τον κόσμο κάπου στην δεκαετία του 90’, πάππου προς πάππου Σαλονικιά. Θα ήθελε πολύ να έχει αδέλφια, αλλά ήρθαν οι φίλοι στην ζωή της να καλύψουν αυτό το κενό. Όταν την ρωτούσαν τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει έλεγε, «Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο σπίτι για τα παιδάκια που δεν έχουν γονείς και για ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι και πεινάνε», (ακόμα το θέλει). Αργότερα απαντούσε «Εγκληματολόγος», το πολύ το CSI σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες δεν κάνει καλό! Ακολούθησε μια μεγάλη αγάπη για την μαγειρική, της άρεσε όμως και η διακοσμητική, αα και η αισθητική , να μην ξεχάσω και την μόδα και... κάπου εκεί βρήκε τον τρόπο να τα κάνει όλα παράλληλα και είπε, «Θα γίνω δημοσιογράφος και θα κάνω μια εκπομπή που θα τα συνδυάζει όλα»! Σπουδάζει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ και μπορείτε να την γνωρίσετε στην agathiara.gr.