Εμείς, τα παιδιά της πόλης, συχνά ξεχνάμε, ή ακόμα δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την γαλήνη που προσφέρει στο σώμα και την ψυχή ένα πρωινό κοντά στη φύση. Γι᾽ αυτό και μόνο τον λόγο, την αφύπνιση αυτής της αίσθησης χαλάρωσης, ακούγοντας το κελάηδημα τον πουλιών και τον ήχο των φθινοπωρινών φύλων που πέφτουν στην γη, αξίζει να γνωρίσεις τον μαγικό κόσμο της Κατερίνας Χλωροκώστα, μόλις μερικά λεπτά έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το μέρος δεν θα έμοιαζε το ίδιο μαγικό χωρίς την σωματική, αλλά κυρίως την ψυχική παρουσία της Κατερίνας. Την απόλυτη ηρεμία και την ασφάλεια την δημιουργούμε οι άνθρωποι, και η Κατερίνα έχει αυτό το χάρισμα. Ήπιο τόνο φωνής, θετική αύρα, καλοψυχία και πάνω απ’ όλα ανοιχτή αγκαλιά να σε  φιλοξενήσει στο καταφύγιό της. Στον «kapaworld» το μότο είναι «Me without you… tea without a biscuit!». Λατρεύει τα μπισκότα και στο ορκίζομαι φτιάχνει η ίδια τα πιο νόστιμα και λαχταριστά.

Αφορμή αυτής της συνάντησης, στάθηκε η κυκλοφορία του δεύτερου της βιβλίου, «Ο Χάρτινος Κύκνος». Η συγγραφέας αφηγείται 13 από τις ιστορίες των ανθρώπων που την σημάδεψαν στην καριέρα της. Η 13η μάλιστα προστέθηκε βιαστικά και χωρίς πολύ σκέψη. Ίσως αν εξέδιδε τώρα το βιβλίο της να μην συμπεριλάμβανε μια λυπητερή ιστορία στο φινάλε. Ίσως πάλι την δεδομένη χρονική στιγμή απλώς έπρεπε να γραφτεί.

 

Γνώρισε τον κόσμο της Κατερίνας!

Η Κατερίνα φέρει τον τίτλο της δραματοθεραπεύτριας, η ψυχοθεραπευτική της μέθοδος βασίζεται στις αρχές του θεάτρου. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κατερίνη. Στην εφηβική της περίοδο, οι γονείς της αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας.

Τα χρόνια εκεί ήταν καθοριστικά για την Κατερίνα, καθώς ανακάλυψε το κρυφό της όνειρο. Η αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά και η επικοινωνία την δυσκόλεψαν, δημιουργώντας της διαταραχές άγχους. Ζητώντας βοήθεια, μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα της και μέσω της συγγραφής. Εκεί μάλιστα ξεκίνησε και το πρώτο της βιβλίο, «Το μικρό λευκό κοχύλι».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα σπούδαζε Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες με εξειδίκευση στην Ψυχολογία. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  Δραματοθεραπείας στην Αγγλία.

Σήμερα, μετά από δεκαεπτά χρόνια επαγγελματικής πορείας στο ΚΕΘΕΑ, έχοντας μοιραστεί δύο βιβλία προσωπικής εμπειρίας, όντας μητέρα δύο γιων, σύζυγος του άντρα που ερωτεύτηκε, έχει δημιουργήσει τους «Κύκλους Ζωής», τον παράδεισο που σας περιέγραψα στις πρώτες σειρές.

«Οι κύκλοι ζωής» περιγράφουν την αιωνιότητα και αποτελούν μια εναλλακτική δομή μέσα από την οποία δραστηριοποιείται η Κατερίνα, οργανώνοντας συναντήσεις και ομάδες αυτοβοήθειας και προσωπικής ανάπτυξης.

 

«Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας!»

Γιατί στα λέω όλα αυτά; Μπορεί στην ζωή μας να κουβαλάμε διάφορα διαπολιτισμικά ή μη τραύματα, καθώς πολλούς από τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και τους αγαπάμε, δεν τους επιλέξαμε εμείς στην ζωή μας. Ωστόσο, στην ενήλικη ζωή μας επιλέγουμε εμείς τα πρόσωπα που έχουμε δίπλα μας και χτίζουμε την ζωή μας όπως επιθυμούμε. Για να κάνεις την επιλογή αρκεί να ακούσεις προσεκτικά τις συμβουλές της Κατερίνας.

  • Νιώσε ελεύθερος και κάνε τις επιλογές σου δίχως καταπίεση από κανένα και τίποτα.
  • Γνώρισε την αγάπη και τον έρωτα. Ακολούθησε το ένστικτο σου θέτοντας όρια στα πρέπει σου.
  • Δημιούργησε ξανά και ξανά. Η εξέλιξη είναι ο κύκλος της ζωής!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!