Για εσένα που πλήττεις, η αγαθιάρα σου προτείνει να διαβάσεις ένα βιβλίο και πιο συγκεκριμένα, «Τα λαβωμένα σ’ αγαπώ» της Θάλειας Ψαρρά, ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί και φυσικά πολλά υποσχόμενο, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


   DSC_0007Εμείς βρεθήκαμε την Παρασκευή στα Public της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24), όπου η Θάλεια Ψαρρά παρουσίασε για πρώτη φορά το βιβλίο της, για το οποίο μίλησε και η γνωστή σε όλους μας συγγραφέας Λένα Μαντά. Η κυρία Μαντά χρησιμοποίησε τις πιο όμορφες λέξεις για να αναφερθεί στα «Λαβωμένα σ’ αγαπώ», υπογραμμίζοντας τις ζωντανές εικόνες, τον αναμενόμενα θεατρικό έρωτα και την άκρως πετυχημένη διαχείριση όλων τον προσώπων της ιστορίας. «Ένας συγγραφέας είναι ο Θεός του βιβλίου του» ανέφερε μεταξύ άλλων, θέλοντας να αναδείξει την μαγεία της συγγραφής, ενώ μίλησε για την συγγραφέα με τους πιο θερμούς χαρακτηρισμούς.

DSC_0004

   Για την Θάλεια Ψαρρά, «Τα λαβωμένα σ’ αγαπώ» είναι το πρώτο της δημοσιευμένο έργο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αγαπητό από το κοινό, αν και κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η συγγραφέας ξεδίπλωσε την ιστορία πίσω από αυτό το βιβλίο, αναφερόμενη στο καλοκαίρι του 2014, όπου μία ερμηνεία του Ερωτόκριτου αποτέλεσε την βασική της πηγή έμπνευσης. «Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να γεννιούνται μέσα μου οι ήρωες του βιβλίου» είπε η ίδια. Αξίζει επίσης να πούμε, πως όλη η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στην Κρήτη και φυσικά προκύπτει κατευθείαν το ερώτημα «γιατί εκεί;». Εκτός από τον Ερωτόκριτο, πηγή έμπνευσης αποτέλεσε και ένας παιδικός φίλος της συγγραφέως, ο οποίος όντας κρητικός την μύησε στις παραδόσεις, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής αυτού του νησιού. «Αγαπώ πολύ βαθιά αυτό το νησί, παρόλο που δεν έχω πάει ποτέ!» αποκάλυψε η Θάλεια Ψαρρά, διεγείροντας κι άλλο το ενδιαφέρον μας να διαβάσουμε αυτό το βιβλίο.

DSC_0011

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σημάνει την καταστροφή. Η μοίρα, ωστόσο, επιλέγει να μη λογαριάζει φραγμούς. Ο έρωτάς τους ορμά σαν ανεξέλεγκτη θύελλα, για να φουντώσει τη φωτιά της βεντέτας που για χρόνια προσπαθούσαν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν σβηστή. Οι δρόμοι του Τζάκου και της Εριφύλης χωρίζουν και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους ποτίζονται με το αίμα αγαπημένων τους ανθρώπων.

Τι γίνεται όμως όταν η καρδιά επιμένει να χτυπά εκεί όπου της απαγορεύουν;

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές».

 

Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα για «Τα λαβωμένα σ’ αγαπώ» και την Θάλεια Ψαρρά και σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσεις!


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Lina Kasandrinou

Είμαι η Λίνα, περήφανη Χαλκιδικιώτισσα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Δημοσιογραφία & ΜΜΕ, με αγάπη τόσο στο γραπτό κείμενο, όσο και στην επικοινωνία. Μου αρέσει η πολυκοσμία της πόλης, οι βόλτες και το κρασί νωρίς το βράδυ με φίλους. Γοητεύομαι τόσο εύκολα όσο απογοητεύομαι, ενώ με συνεπαίρνουν οι όμορφοι χώροι, οι άγνωστες γωνίες της πόλης, τα ταξίδια και οι φωτογραφίες. Εμμονική με την τάξη (και ειδικά με τα δύο αυτά βαζάκια που ώρα παρατηρώ να μην είναι στοιχισμένα), το πρόγραμμα και την αίσθηση του χειμώνα. Όνειρό μου, να δω από κοντά το Βόρειο Σέλας. Stay tuned…