Με το τέλος του AegeanDocs, ένα νέο εγχείρημα ξεκινά στη Μυτιλήνη που διοργανώνεται για πρώτη χρονιά και μας θυμίζει εκδηλώσεις όμοιες με αυτές του Open House της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το εγχείρημα αυτό ονομάζεται «Open Lesvos» και στόχο έχει την γνωριμία του κοινού με αξιόλογα κτίρια του νησιού τα οποία ανήκουν στο δημόσιο τομέα αλλά και σε ιδιώτες. Το φετινό Open Lesvos θα γίνει το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (14&15) και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα έχει διάρκεια περίπου μία ώρα κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν οχτώ (τέσσερα ανά μέρα) αξιόλογα κτίρια όπου θα ξεναγηθούν στο εσωτερικό τους και θα μάθουν την ιστορία τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες ενώ, στο τέλος της διαδρομής θα ακολουθήσει κέρασμα σε παραδοσιακό στέκι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κουβεντιάσουν και να γνωριστούν καλύτερα.

Παράλληλα με την δράση αυτή όμως σχεδιάζεται, η εύρεση και η καταγραφή όλων των αξιόλογων κτιρίων του νησιού και η αποτύπωση τους σε βάση δεδομένων με βάση τα στοιχεία του κάθε κτιρίου όπως η ονομασία, η περιοχή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η κτιριακή κατάσταση, το ιστορικό κατασκευής τους και τυχόν υπάρχον υλικό (κείμενα, φωτογραφίες/ βίντεο). Στο project αυτό μπορείτε να καταθέσετε κι εσείς τις προτάσεις και τις ιδέες σας επικοινωνώντας με την ομάδα του Open Lesvos στο email: info@openlesvos.gr. Ενώ μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά ως εθελοντές μέλη στην ομάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

http://www.openlesvos.gr/
https://web.facebook.com/OpenLesvos/

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Frideriki Papaioannou

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.