Χρειάζομαι αυτόν τον έναν και μοναδικό άνθρωπο που θα είναι δίπλα μου σε αυτά που επιλέγω να κάνω, που θα πιστεύει σε μένα και θα με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Ακούγεται απλό και προφανώς δεν θεωρώ ότι είναι κάτι δύσκολο, ειδικά όταν σε κατακλύζει η αγάπη και θέλεις αυτόν τον άνθρωπο κοντά σου. Αυτό που μπορεί να διαλύσει αυτή σου την ανάγκη είναι ο εγωισμός, από όλες του τις πλευρές.

Όταν με τον άλλον έχετε διαφορετικά θέλω ή δεν υπάρχει η ίδια οπτική γωνία για τα πράγματα, τότε έχεις «θέμα». Δεν θα μπορεί να σε καταλάβει, θα κρίνει τις επιλογές σου με αρνητικό ύφος, δεν θα εκτιμάει την ουσία στη ζωή σου και θα  τον ενδιαφέρει περισσότερο το άτομό του. Γιατί εννοείται ότι για να υπάρχει αγάπη, υπάρχει και η ελευθερία. Πρόσεξε όμως τι είδους ελευθερία. Όχι να λειτουργείς ανεξέλεγκτα, αλλά η ελευθερία με την έννοια της επιλογής της αυτονομίας και της αυτοεξάρτησης. Είμαι ελεύθερος  να επιλέγω όμορφα πράγματα να γεμίζουν τη ζωή μου ,να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος μοιράζοντας με τον σύντροφό μου στιγμές ευτυχίας με κοινές δραστηριότητες και γενικότερα με κοινά σημεία επαφής.

Γιατί εάν δεν σε καταλαβαίνει, δεν υπάρχει και η επικοινωνία που αναζητάμε στη σχέση μας. Βέβαια κάποιοι άνθρωποι επειδή μπερδεύονται με κάποιες συμπεριφορές , γίνονται πιο απόμακροι αντί να προσπαθούν να εξερευνήσουν τη προσωπικότητα. Η ικανότητα να μπερδευόμαστε ανοίγει χώρο για καινούριες αλήθειες. Γι΄αυτό όταν είσαι σε σύγχυση , κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις καινούρια στοιχεία στο χαρακτήρα του άλλου. Και όταν ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα, εκπλήσσεσαι! Κι όταν εκπλήσσεσαι σίγουρα μαθαίνεις τον άλλον καλύτερα.

Οπότε, μην τα χάνεις όταν δεν έχεις βρει την ισορροπία στη σχέση σου. Μην τα χάνεις όταν αυτός που θέλεις στη ζωή σου δεν ανταποκρίνεται στις δικές σου προσδοκίες. Προσπάθησε να σκέφτεσαι το καλό σε κάθε περίσταση, μην του ρίχνεις το φταίξιμο και μη τον βάζεις σε καλούπι.

Πάντα θα σε εκπλήσσουν οι άνθρωποι, αλλά κι εσύ πάντα θα μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα . Εσύ είσαι που επιλέγεις ποιος είναι αυτός που θέλεις στη ζωή σου!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!