Χαρίστε στις μανούλες σας την προσοχή σας!

Αυτή η Κυριακή είναι αφιερωμένη σε αυτές,  γι’αυτό καλό θα είναι να την περάσετε μαζί τους και να τις περιποιηθείτε.

Οι μανούλες μας είναι αυτές που μας χαϊδεύουν, μας μαγειρεύουν, μας πλένουν τα ρούχα, μας συγυρίζουν το δωμάτιο και άλλα πολλά. Και για όλα αυτά χρησιμοποιούν τα χεράκια τους. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα έναν τρόπο λίγο να τους τα χαλαρώσουμε. Θα τις δείξουμε ότι τις εκτιμάμε για όλα αυτά που μας προσφέρουν, αλλά και ότι τις νοιαζόμαστε.

Κάντε μάλαξη στα χέρια της!

βήμα 1

Πιάστε με το ένα χέρι σας την παλάμη για να τη στηρίξετε ενώ με το άλλο σας πραγματοποιήστε θωπείες (χάιδεμα) από την παλάμη έως τον αγκώνα.  Στην αρχή απαλά και μετά ασκήστε λίγο παραπάνω πίεση. Έξι φορές είναι αρκετές να επαναλάβετε αυτή την κίνηση.

βήμα 2

Τρίψτε όλο το εσωτερικό της παλάμης με φορά από τα δάχτυλα προς τον καρπό κάνοντας κυκλικές και αργές κινήσεις.

Βήμα 3

Κάντε μάλαξη στα σημεία που βρίσκονται ενδιάμεσα στα μετακάρπια των δαχτύλων με φορά πάντα από τις κλειδώσεις και προς τα πάνω.

Βήμα 4

Μαλάξτε τις φάλαγγες των δαχτύλων

βήμα 5

Τραβήξτε τα δάχτυλα! Έτσι ανακουφίζεται τις κλειδώσεις.

βήμα 6

Τέλος, ολοκληρώστε την μάλαξη όπως ακριβώς την αρχίσατε, δηλαδή με θωπείες. Μόνο που αυτή τη φορά ξεκινάμε ασκώντας λίγο πιο πολύ πίεση και τελειώνουμε με απαλές θωπείες.

Τα χεράκια της μαμάς τώρα είναι πιο ξεκούραστα, όμως η ψυχή της ακόμη πιο πολύ και αυτό γιατί της δείξατε ότι την νοιάζεστε, εκτιμάτε αυτά που σας προσφέρει και τη φροντίζετε. Και μην ξεχνάτε πως όλες οι μανούλες όσο δυνατές και να είναι έχουν ανάγκη και τη δική μας αγάπη και φροντίδα.

Δείτε πιο αναλυτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Georgia K.

Σίγουρα θα την αναγνωρίσεις μέσα στο πλήθος από τα μαλλιά της. Συνήθως τα απογεύματα θα την βρεις στο πάρκο της γειτονιάς, να βγάζει βόλτα την αγαπημένη της Ρούμπι (λευκή σκυλίτσα με μαύρο μάτι). Είναι αλήθεια πως είναι τόσο φιλόζωη, που δυσκολεύεται να σκοτώσει και κουνούπι. Ζει στο Κιλkίς, στον ελεύθερο της χρόνο βοηθάει τον φιλοζωικό σύλλογο της πόλης και άλλοτε προγραμματίζει ταξιδάκια. Οι ασχολίες τις δεν τελειώνουν εδώ. "Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να ναι περιποιημένη.", πιστεύει η ίδια! Η Georgia σπούδασε Αισθητικός και βρίσκεται μαζί μας για να μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά ομορφιάς και περιποίησης.