Τελικά τι θέλουμε εμείς οι άνθρωποι; Ψάχνουμε την αγάπη, τη φροντίδα, το ενδιαφέρον.

Οι περισσότεροι μιλούν για τον εαυτό τους, χωρίς να ρωτάνε τον διπλανό τους : «Πώς είσαι; Τι σου συμβαίνει; Γιατί αισθάνεσαι έτσι;»

Εάν δεν ενδιαφερθείς και δεν βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, δεν θα βρεις τη γαλήνη μέσα σου. Σήμερα κυριαρχεί ο εγωισμός και σπάνια συναντάς την αλήθεια, τη συμπόνια, την αλληλοκατανόηση.

Εάν δεν ρωτήσεις, δεν θα πάρεις απαντήσεις. Όλοι μιλούν ακατάπαυστα χωρίς ουσία. Λένε, λένε, λένε και δεν καταλαβαίνεις ούτε τα μισά, γιατί απλά σου είναι αδιάφορα.

Κάποιοι ακούν σιωπηλά και σπάνια ανοίγουν το στόμα τους. Μιλάνε όταν αυτό που θα πουν θα είναι σημαντικό και όχι απλά άχρηστες πληροφορίες.

Μάθε να δίνεις λοιπόν. Να δίνεις από την καρδιά σου. Να δίνεις από τον εαυτό σου.

Μη μιλάς χωρίς ουσία. Κουράζεις. Δίνεις όταν μοιράζεσαι σκέψεις και συναισθήματα. Δίνεσαι όταν ξεγυμνώνεις την ψυχή σου και δεν σκέφτεσαι αν σε κρίνουν ή αν θα έχεις την ίδια ανταπόκριση. Να λες «Σ΄αγαπώ», «Συγνώμη», «Σε νοιάζομαι».

Να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου δίχως αντάλλαγμα, να κάνεις όμορφες, θετικές σκέψεις και άσε τον θυμό και τον εγωισμό στην άκρη. Να προσφέρεις ό,τι έχεις! Όταν μοιράζεσαι, νιώθεις την αρμονία στη καρδιά σου. Μην κρατάς τίποτα μέσα σου. Σου κάνει κακό.

Κατάλαβέ το και ξεκίνα από τώρα! Να δίνεις και να δίνεσαι…

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!