Μια νέα μόδα έχει αρχίσει να εμφανίζεται στο χώρο της ομορφιάς και απευθύνεται στους λάτρεις των προσεγμένων φρυδιών.

Πρόκειται για το microblading, ή αλλιώς ταττού φρυδιών.

Είναι μια παλιά τεχνική που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια. Η μέθοδος «τρίχα-τρίχα» λύνει το πρόβλημα των ασύμμετρων, αραιών ή κακοσχηματισμένων φρυδιών. Πιο συγκεκριμένα, αντικαθιστά τις τρίχες των φρυδιών με τη χρήση ημιμόνιμου ταττού. Κάθε τρίχα ζωγραφίζεται με μεγάλη ευκρίνεια και 3D εφέ από την ειδικό τεχνίτη δίνοντας έτσι βάθος και φυσικό αποτέλεσμα.

16299486_1330920816982866_6573030153543827693_n

Είναι αξιοσημείωτο, ότι η τεχνική δίνει λύση σε άτομα που έχουν χάσει τα φρύδια τους από παθήσεις όπως π.χ. αλωπεκία ή από χημειοθεραπεία.

Το microblading είναι η απόλυτη λύση, για οποιαδήποτε γυναίκα επιθυμεί όμορφα, γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια.

Όσον αφορά τη διαδικασία αυτής της τεχνικής είναι η εξής: η πρώτη φάση είναι ο σχεδιασμός των φρυδιών και το microblading, όπου σε περίπτωση ευαισθησίας, χρησιμοποιείται τοπικά ένα πολύ ελαφρύ αναισθητικό τζελ. Η διαδικασία διαρκεί 2 ώρες. Η δεύτερη φάση γίνεται μετά από 1 έως 3 μήνες και διαρκεί περίπου μια ώρα. Αυτή είναι επανάληψη της προηγούμενης ώστε να συμπληρωθούνε τυχόν κενά και να γίνουν διορθώσεις. Πολύ σημαντικό ρόλο για τη διάρκεια του microblading παίζει η φροντίδα του φρυδιού από τη πελάτισσα μετά από τη διαδικασία. Αφού τελειώσει το microblading η τεχνίτρια θα βάλει μια κρέμα πάνω στο φρύδι και η πελάτισσα για εφτά ημέρες θα πρέπει να αποφύγει το νερό, την έντονη άσκηση, έκθεση στον ήλιο και το solarium. Όταν περάσουν οι εφτά ημέρες μπορεί να χρησιμοποιήσει νερό στα φρύδια της.

15873065_1307539952654286_615760388430781615_n (1)

Το κόστος της τεχνικής ποικίλει ανάλογα με το τι πρόκειται να κάνεις. Αν γίνει διόρθωση ή σκίαση κοστίζει από 50 έως 150 ευρώ, ενώ αν πρόκειται για ολοκληρωμένο microblading κοστίζει από 350 έως 650 ευρώ και φυσικά οι τιμές διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Η Βάσω Χασιώτη ειδικεύεται σε αυτή τη μέθοδο. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Λάρισα και ζει πλέον μόνιμα στη Γερμανία. Με πείρα στο χώρο της ομορφιάς πάνω από 15 χρόνια και έχοντας ξεκινήσει ως makeup artist συνέχισε ως ειδικός στον σχηματισμό των φρυδιών και στο microblading. Εκπαιδεύτηκε στη Γλασκόβη στο “The Scottish Therapy Academy” της Angela Wood στην τεχνική HD eyebrow, στο παγκόσμιο συνέδριο “Permanent Makeup” στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στη Λιθουανία στη σχολή “Permanent Makeup of Baltics” της Liucija Penkauskiene και στο Βερολίνο στη σχολή “WOWbrows” με την Melanie Labes.

16195139_1322939764447638_8614815119576417479_n

Όπως συνηθίζει να λέει η ίδια «το microblading δεν είναι δουλειά, είναι τέχνη». Είναι ένα είδος ημιμόνιμου τατουάζ και δεν έχει καμία σχέση με το παραδοσιακό ταττού καθώς η χρωστική ουσία δεν μπαίνει στο ίδιο βάθος με το μόνιμο. Γι’ αυτό το λόγο και κρατάει από ένα έως τρία χρόνια.

Η Βάσω λοιπόν σας προσκαλεί να δοκιμάσετε την τεχνική, καθώς όπως η ίδια υποστηρίζει: «Κάθε γυναίκα αξίζει και μπορεί να έχει καλοσχηματισμένα φρύδια. Η λύση είναι το microblading!».

Εσύ τι περιμένεις λοιπόν; Νομίζω οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Ευχαριστούμε πολύ τη Βάσω Χασιώτη για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.


Βάσω Χασιώτη

 Microblading- make up artist- cosmetic tattoo

Facebook: Microblading in Ansbach/ AREA

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.