Μη συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από αυτό που νιώθεις. Διεκδίκησε αυτό που πραγματικά επιθυμείς και ταιριάζει σε σένα. Μη λυπάσαι και μη δειλιάζεις να πεις αυτό που αισθάνεσαι. Όταν είναι κάτι που σου έχει τελειώσει, πρέπει οπωσδήποτε να το βγάλεις από μέσα σου. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου. Ψάξε να βρεις τον τρόπο και καν’ το!

Πώς μπορείς να στερείς από τον εαυτό σου την ελευθερία να πράττει αυτό που νιώθει; Σέβομαι τον εαυτό μου και δεν επιτρέπω να ακολουθώ το μονοπάτι κάποιου άλλου που δε συμβαδίζει με το δικό μου. Δεν  κοιτάζουμε τον ίδιο ουρανό, δεν τον σκέφτομαι, δεν ταιριάζουν τα θέλω μας, δεν τον εμπιστεύομαι, δε μου λείπει, τον λυπάμαι, είναι μόνο μια συνήθεια, δεν με ελκύει πια.

“Ναι, αλλά τον αγαπάω”.

“Δεν θέλω να τον πληγώσω”.

Η αγάπη δε χάνεται, παραμένει έστω και με την ανάμνηση. Εάν σε αγαπά αληθινά, θα σεβαστεί την απόφασή σου αυτή. Θα θέλει να σε δει να προχωράς τη ζωή σου έστω και χωρίς εκείνον στο πλευρό σου. Αλλιώς θα φανεί αδύναμος να δεχτεί την αλήθεια σου. Θα κλάψει, θα συρθεί στα πατώματα, θα σε ενοχλεί με οποιαδήποτε πρόφαση και δε θα σε αφήνει να φύγεις έτσι εύκολα. Στο τρόπο που φεύγει φαίνεται ο άνθρωπος. Θα φύγει με φωνές και πυροτεχνήματα όπως μπήκε ή τόσο αθόρυβα που ούτε καν θα τον ακούσεις;

Μη μένεις λοιπόν, στο παρελθόν, γιατί αυτό είναι που δε σε αφήνει να προχωρήσεις στη ζωή σου. Τον εαυτό σου κουράζεις και βασανίζεις τη ψυχούλα σου. Πρέπει να αδειάσεις από μέσα σου για να είσαι έτοιμος να δεχτείς το καινούριο, εκείνο που θα φωτίζει τη καρδιά σου. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το κάνεις πρώτα από όλα για σένα. Για να προετοιμάσεις τον δικό σου κόσμο να φέρει στη ζωή κάτι όμορφο και αληθινό που θα σε οδηγεί με τη λάμψη του σε ένα δρόμο πιο καθαρό, πιο φωτεινό.

Διώξε αυτό που σε κρατά πίσω και σε στεναχωρεί. Σου κάνει κακό, σε παρασύρει σε σκοτάδια και δεν σε αφήνει να δεις την ομορφιά τριγύρω σου, μα πάνω από όλα μέσα σου.

Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι, να ζεις αυτό που νιώθεις! Μη στριμώχνεσαι εκεί όπου δεν μπορείς να χωρέσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.  Πολέμησε αυτό που σε κυνηγά και πάλεψε για να φτάσεις εκεί όπου πραγματικά ανήκεις!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!