Νέα Σελήνη στις 6ο 27´του Ταύρου, 26 Απριλίου στις 15:17´

Ο Ταύρος είναι ο οικοδόμος του ζωδιακού: θεμελιώνει και δίνει σχήμα στη δημιουργία.

Ο Ταύρος συμβολίζει την ασφάλεια, τους πόρους, τις αξίες και το χρήμα. Ο Ταύρος σχετίζεται ακόμα με ό,τι εκτιμούμε καθώς και με ό,τι δίνουμε το χρόνο, την προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Και επιπλέον, με ό,τι εκτιμάμε στον εαυτό μας.

Εάν αισθανόμαστε ότι δεν αξίζουμε τότε καμία υλική κατάκτηση, καμία επιτυχία, κανένα επίτευγμα, ούτε η αγάπη των άλλων δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος στην ψυχή μας με αποτέλεσμα τη δυσφορία, την απογοήτευση,  την επιφύλαξη και τη διστακτικότητα.

Η νέα Σελήνη μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι μας ευχαριστεί, τι μας ισορροπεί και μας δημιουργεί ασφάλεια, τι μας δίνει ικανοποίηση και χαρά και τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι. Όπου πέφτει στο γενέθλιο χάρτη μας αυτή η Νέα Σελήνη (όποιος οίκος δηλαδή έχει στην αρχή του τον Ταύρο) είναι εκεί που χρειάζεται να κάνουμε μια καινούργια αρχή ώστε να ενεργοποιήσουμε και να διευρύνουμε την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό μας.

Οι 4 ανάδρομοι πλανήτες αυτήν την περίοδο μας προτρέπουν να ξεκαθαρίσουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε, προσδοκούμε και επιθυμούμε. Με τον Ερμή ανάδρομο στον Κριό μέχρι τις 3.5 είναι πολύ πιθανόν να μην συνεννοούμαστε ικανοποιητικά, να υπάρχουν ρωγμές στην κατανόηση, διαφορετική ανάγνωση των καταστάσεων, σκέψεις και απόψεις που δεν συγκλίνουν όση προσπάθεια κι αν κάνουμε. Μην θεωρείτε τη συνεννόηση δεδομένη – με ανάδρομο Ερμή δεν είναι. Οι παρανοήσεις είναι συνηθισμένες: ό,τι είπες ίσως δεν είναι αυτό που άκουσε ο άλλος και το αντίθετο.

O Δίας ανάδρομος στον Ζυγό (από 6.2- 9.6) επικεντρώνεται στο ζήτημα των σχέσεων: η ζωή δεν είναι παραμύθι.

Ναι, επιθυμούμε σχέσεις που μας ισορροπούν, που η αγάπη ρέει χωρίς εμπόδια, που δεν μας αφήνουν περιθώριο για παιχνίδια υπεροχής. Με τον Δία ανάδρομο δεν έχουμε χρόνο για σχέσεις που μας εξουθενώνουν, που μας καταπιέζουν, που μας κάνουν να νιώθουμε ηττημένοι επειδή δεν παίρνουμε τα αισθήματα που θέλουμε, ή επειδή η σχέση δεν λειτουργεί, ή γιατί εμείς ή ο Άλλος δεν έχουμε διάθεση πια να την εξελίξουμε και το μαζί ζυγίζει ένα τόνο. Δεν έχουμε χρόνο να υποκριθούμε ότι όλα είναι καλά αν δεν είναι.

Ο Κρόνος επίσης ανάδρομος στον Τοξότη από 6.4-25.8 μάς πιέζει να δούμε καθαρά τι έχει αξία στη ζωή μας και τι θέλουμε να καταφέρουμε και με όντως πολύ άγχος και πολλές στιγμές φόβου να χτίσουμε τη ζωή που θέλουμε. Ερχόμαστε αντιμέτωποι  με δυσκολίες, εμπόδια και αντιξοότητες αναλαμβάνοντας ευθύνες και καθήκοντα όμως αυτός ο κρόνιος δρόμος είναι και ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει σταθερά αποτελέσματα και διάρκεια.

Όσο για τον ανάδρομο Πλούτωνα (από 20.4-28.9) έχει σαν στόχο να μας αλλάξει στον πυρήνα μας δημιουργώντας τις  συνθήκες για μια μεταμόρφωση που είναι συνήθως επώδυνη. Είτε επαγγελματικά, προσωπικά, ή συναισθηματικά η επιρροή του Πλούτωνα μάς φέρνει σε επαφή με ένστικτα, αισθήματα, σκέψεις και αντιδράσεις που μας εκπλήσσουν με τη βιαιότητά τους, τον πρωτογονισμό τους, την έντασή τους, τη διάρκειά τους. Χρειάζεται να γκρεμιστεί ένα κομμάτι της ζωής και της ψυχής μας ώστε να αναγεννηθούμε καινούργιοι και ολόκληροι, ξέροντας πια.

Παρόλο που οι ανάδρομοι πυροδοτούν εμπειρίες που  μπορεί να είναι ανεπιθύμητες και δυσάρεστες μάς δίνουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τις αντιδράσεις μας, αυτά που μας ενοχλούν και μας φοβίζουν στους άλλους, τα δικά μας καταπιεσμένα αισθήματα και τις θαμμένες επιθυμίες και ανάγκες μας ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτές, να τις λάβουμε υπόψη μας και να αρχίσει η ίαση όπου υπάρχουν ανοιχτές πληγές – που ήδη γνωρίζουμε ή που λειτουργούσαν μέχρι τώρα ασυνείδητα.

Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης έχουμε πολλές συνόδους. Η «σύνοδος», δύο πλανήτες δηλαδή στο ίδιο ζώδιο και σε απόσταση μεταξύ τους μέχρι και 10ο  συμβολίζει την ενότητα.

Οι ποιότητες των δύο πλανητών συγχωνεύονται, αναμειγνύονται  και λειτουργούν μαζί. Όσο πιο κοντά βρίσκονται οι δύο πλανήτες τόσο πιο έντονη γίνεται η  επιρροή τους.

Έτσι έχουμε τη σύνοδο Ουρανού/Ερμή με 65´ απόσταση στον Κριό που ευνοεί τις  πρωτοποριακές  ιδέες, την ξαφνική κατανόηση, την ανάγκη για αλήθειες, την αντίδραση σε παγιωμένες απόψεις και σε οτιδήποτε δήθεν, ψεύτικο και υποκριτικό.

Είναι μια περίοδος  που μπορείς να σοκάρεις κάποιον με τις απόψεις σου, ή να σοκαριστείς, που μπορείς να ρίξεις φως και να βρεις λύσεις σε λιμνάζοντας προβλήματα, ή σε θέματα που δεν μπορούσες να καταλήξεις σε μια απόφαση.

Σε αυτές τις περιόδους  η συνεργασία με τους άλλους  δεν είναι εύκολη εξαιτίας της έντονης πεποίθησης ότι έχουμε δίκιο, ότι η άποψή μας είναι η μόνη σωστή και η συμπεριφορά μας η καλύτερη δυνατή. Κυρίως οι γεννημένοι στα μέσα του τρίτου δεκαήμερου Κριοί, Ζυγοί,  Καρκίνοι και Αιγόκεροι , ή όσοι έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες μεταξύ 24ο-28ο χρειάζεται να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συζητήσεις και τις απόψεις τους έχοντας κατά νου ότι η επιμονή και η έλλειψη διαλλακτικότητας δημιουργεί εμπόδια σε οποιαδήποτε σχέση, επαγγελματική ή αισθηματική. Να σημειωθεί ότι η επιρροή αυτής την συνόδου και με τον Ερμή σε ανάδρομη και ορθή πορεία εκτείνεται μέχρι και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μάιου εξ αιτίας της αργής κίνησης του ανάδρομου Ερμή.

Επίσης ο Ουρανός με τον Ερμή κάνουν τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη δίνοντας την ευκαιρία να  σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε και να δρομολογήσουμε οτιδήποτε σκεφτόμαστε ότι μας εξελίσσει.

Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης έχουμε και τη σύνοδο Αφροδίτης/Χείρωνα στους Ιχθύς με διαφορά 2ο που μας δίνει την ευκαιρία να επουλώσουμε τα τραύματά μας και την επιθυμία να συγχωρέσουμε ό,τι μας πόνεσε (συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μας). Δεν μπορείς να ζεις με ανοιχτές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Δεν έχει νόημα να μένεις πίσω κατηγορώντας τους άλλους ή να θεωρείς τον εαυτό σου θύμα. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε, να καταλάβουμε, να νιώσουμε και να προχωρήσουμε.

Η τρίτη σύνοδος είναι του Πλούτωνα με την Ήρα (Juno) μικρότερη από 2ο στον Αιγόκερω. Η αγάπη όταν γίνεται μέσον για να εξουσιάσεις τον άλλο δεν είναι αγάπη. Η αγάπη δυναμώνει τη δέσμευση και το νοιάξιμο για τον άλλο. Αυτή η σύνοδος λέει: υπάρχει αγάπη; Μένεις και ανθίζεις. Δεν υπάρχει; Φεύγεις. Κάθε ενδιάμεση επιλογή αποτελεί ένα βουβό πόλεμο, εξάντληση, απογοήτευση, ματαίωση.

Χρησιμοποίησε αυτή τη νέα Σελήνη για να σκεφτείς τι σου είναι αγαπητό, τι είναι αυτό που εκτιμάς και θεωρείς πολύτιμο μέσα σου και σκέψου αυτές τις λέξεις του Τολστόι: «Όσο περισσότερο ζούμε στο μυαλό μας τόσο λιγότερο κατανοούμε το νόημα της ζωής».

*Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια (Ταύρους/ Λέοντες/ Σκορπιούς/ Υδροχόους ) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια  μεταξύ 3ο-9ο .

Πηγή: Astroheart

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!