Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια σχέσης και συμβίωσης με τον σύζυγό μου στην ερώτηση αν πιστεύω στον Άγιο Βαλεντίνο απαντάω κατηγορηματικά όχι. 

Θεωρώ ότι είναι μία καθαρά εμπορική γιορτή που πιο πολύ πληγώνει όσους δεν είναι ερωτευμένοι υπενθυμίζοντάς τους την μοναξιά τους, ενώ ταυτόχρονα δίνει μία ώθηση σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις που περιμένουν μία αφορμή για αύξηση του τζίρου τους.

Σύμφωνα με την Market Research όντως  τα έσοδα των καταστημάτων αυξάνονται  δραματικά την συγκεκριμένη μέρα, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στο παρακάτω γράφημα. Τα δεδομένα αυτά ανήκουν στα καταστήματα της Αμερικής που είναι διαφορετικές οι οικονομικές συνθήκες, όμως κι εδώ οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε κάτι ευνοϊκότερο την συγκεκριμένη μέρα.

Συγχρόνως, θέλω να πιστεύω ότι ο έρωτας κρύβεται στα απλά καθημερινά, σε ένα βλέμμα, μια αγκαλιά, μια καλή κουβέντα. Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα και  δεν περιμένουν μία γιορτή, απλώς η συγκεκριμένη είναι μία αφορμή για έξοδο από την καθημερινότητα.

«Τα νυχτερινά ραντεβού δυναμώνουν τους γάμους»

Ο Harry Benson of the Marriage Foundation και o Steve Mc Kay του  University of Linkoln δημοσίευσαν μία έρευνα με τίτλο ¨Τα νυχτερινά ραντεβού δυναμώνουν τους γάμους¨. Στην οποία, αναλύθηκαν 9.969 ζευγάρια με παιδιά από τα οποία κάποια ήταν παντρεμένα ενώ ορισμένα απλά συζούσαν. Παράλληλα μελετήθηκε η ηλικία , η εκπαίδευση και η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται το πτυχίο της συζύγου παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα γάμο. Παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες με πτυχίο έχουν 49% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν. Το ίδιο και η ηλικία, οι μητέρες κοντά στην ηλικία των 40 έχουν 51% λιγότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τον σύζυγό τους. Το συμπέρασμα όμως που δημιούργησε τις περισσότερες εντυπώσεις είναι ότι τα νυχτερινά ραντεβού έχουν θετικό αντίκτυπο στα παντρεμένα ζευγάρια, όχι όμως σε αυτά που συζούν! Η νυχτερινή έξοδος του ζευγαριού δηλώνει δέσμευση, δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και οι δύο αλλά και την ποιότητα της σχέσης.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι ώρες που περνάει ένα ζευγάρι  με παιδιά μόνο του είναι λιγοστές και ιδιαίτερα πολύτιμες, προτείνω μία νυχτερινή έξοδο!

Να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη μέρα ως αφορμή για κάτι διαφορετικό που θα διώξει τη ρουτίνα και τα καθημερινά προβλήματα μακριά, είτε πιστεύουμε στον Άγιο Βαλεντίνο είτε όχι.

Ας δημιουργήσουμε έντονες αναμνήσεις, γιατί όπως συμπέραναν οι ερευνητές τα ραντεβού δυναμώνουν τους γάμους !

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Zacharenia Pilitsidou

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από μικρή δηλώνει ερωτευμένη με το ραδιόφωνο και την συγγραφή. Αποφοίτησε το Οικονομικό της Νομικής στο ΑΠΘ και για αρκετά χρόνια αφοσιώθηκε στα ταξίδια. Σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών. Αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, και αποφοίτησε από την σχολή του Μεταπτυχιακού τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτορας στην ίδια σχολή, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Όποιος την γνωρίσει δύσκολα ξεχνά το χαμόγελό της.