Σημαντικός μήνας o Μάρτιος για την Αθήνα. Τουλάχιστον για όλους όσους ακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αλλά και για όσους αγαπούν την Αρχιτεκτονική (ή όσοι έχουν φίλους που ασχολούνται με αυτήν και τους σέρνουν παντού). Έτσι και φέτος, όπως και τα τελευταία 4 χρόνια, διοργανώνεται το Open House Athens και θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Το Open House είναι ένας πολύ σημαντικός διεθνής θεσμός για την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο και για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Ο θεσμός ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και πλέον έχει διαδοθεί σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, έχοντας αποκτήσει συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο τα τελευταία 6 χρόνια.

Πέρα από τις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, συγχρόνως τρέχουν και άλλες δράσεις όπως το Μade in Athens, Open Embassy, Open School, Open Bike, Open Photo, Open Vote και πολλές ακόμη.

Το πρόγραμμα για τα κτίρια που θα συμμετέχουν στο Open House, καθώς και τα ωράρια των ξεναγήσεων έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Open House Athens, η οποία εμπλουτίζεται καθημερινά.

Για αυτό λοιπόν, όποιος κάνει μια βόλτα στην Αθήνα και δει ένα μαύρο αυτοκόλλητο που αναγράφει πάνω Open House Athens 2018, ας μπει μέσα στο κτίριο, γιατί μάλλον θα έχει πολλά να μάθει!

Αρχική σελίδα

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Eleni Ntouni

Είμαι η Ελένη και ποτέ δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου να γράφει. Μικρή που με ρωτούσαν τι ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις, έλεγα «Λουλουδού», αργότερα «Περιπτερού» και μετά είπα να γίνω μαθηματικός. Αμ δε… Ξεκίνησα να παίζω SIMSκαι ο έρωτας μου για την Αρχιτεκτονική δεν άργησε να έρθει. Με αίμα (τα κοπίδια κόβουν πολύ), δάκρυα και ιδρώτα κατάφερα να περάσω στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και πλέον να κάνω την διπλωματική μου πάνω στην Formula 1. Είμαι βέρα Αθηναία και μπορώ να δηλώσω με περηφάνια πως την Αθήνα την αγαπώ αθεράπευτα. Λέω το σουβλάκι καλαμάκι και την μπουγάτσα με τυρί, τυρόπιτα. Λατρεύω τα ταξίδια, το θέατρο, τον κινηματογράφο , τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Σάκη Ρουβά. Δύσκολα θα με βρεις σπίτι μου να κάθομαι χωρίς να κάνω κάτι. Γενικά δύσκολα θα με βρεις σπίτι μου. Οι φίλοι μου εκνευρίζονται με την αισιοδοξία μου και την δυσκολία μου να γίνω ρομαντική. Εκνευρίζομαι δύσκολα και το πιο συνηθισμένο μέρος που μπορεί να με βρει κάποιος είναι στα Εξάρχεια να κόβω χαρτόνια και να συναρμολογώ μακέτες.