Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου ξεπέρασε κάθε προσδοκία ανδρών, φανατικών και μη. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν αγώνες ποδοσφαίρου με δημοφιλέστερο,  αυτόν του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Η απόλαυση που δίνει το ποδόσφαιρο στους άντρες, και πόσο μάλλον το πάθος που εκφράζουν για την ομάδα τους, για εμάς τις γυναίκες είναι αδικαιολόγητα και συχνά υπερβολικά. Έπαιξα ποδόσφαιρο μικρή, κατέστρεψα παπούτσια κλωτσώντας μπουκάλια (γελάτε όσοι ξέρετε!).  Δυστυχώς όμως, μοιάζει διαφορετικό να  βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα  να αγωνίζεται, από το να παίζεις εσύ ο ίδιος!

Δεν θα εστιάσω στο γιατί  σας αρέσει τόσο. Θα δώσω την ευθύνη στην φύση! Όπως για παράδειγμα προτιμώ να δω μια κοινωνική ταινία με τις φίλες μου, από αυτές που συνήθως το μήνυμα είναι τόσο βαθύ που το καταλαβαίνεις καθώς μισοκοιμάσαι, έτσι, εσύ προτιμάς να δεις την ομάδα σου στον τελικό κυπέλλου παρέα με τους φίλους σου.

Αυτό που δεν έχεις αναρωτηθεί είναι πόσο μπορεί να σε επηρεάζει αυτό στην ζωή σου;

Η Δευτέρα στο γραφείο είναι σχεδόν πάντα δύσκολη από μόνη της. Η χαλάρωση του σαββατοκύριακου συχνά δεν είναι αρκετή για κανέναν, ώστε, να αντιμετωπίσει την ένταση της εβδομάδας που έρχεται. Για τους άντρες  είναι ακόμα πιο δύσκολη, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την ήττα της ομάδας τους.

Ποιά είναι η συμπεριφορά των αντρών όταν χάνει η ομάδα τους και που τους επηρεάζει;

Μιλάνε από μόνες τους οι έρευνες, αλλά πριν σας αποκαλύψω τα αποτελέσματα, θέλω να σκεφτείτε πόσα πρωινά στο γραφείο,  το θέμα συζήτησης των αντρών είναι το αποτέλεσμα του αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας το προηγούμενο βράδυ (όχι απαραίτητα στο ποδόσφαιρο).

Η έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τον κ. Γκορέζη θα μας δώσει όλες τις απαντήσεις.  Θέλοντας  να μελετήσει πως επηρεάζουν οι Κυριακάτικοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, την παραγωγικότητα των οπαδών τους στην δουλειά, την επόμενη μέρα.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που ήταν ικανοποιημένοι με την απόδοση της ομάδας τους την Κυριακή,  δεν δείχνουν σημαντικές αλλαγές στη διάθεση  ή την εκτέλεση της εργασίας το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, όταν οι συμμετέχοντες ήταν δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις της ομάδας τους την Κυριακή, η διάθεσή τους ήταν αρνητική,  και η Δευτέρα στο γραφείο είχε χαμηλά επίπεδα απόδοσης και παραγωγικότητας.

Σύμφωνα και με άλλους συγγραφείς, που έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα, το αποτέλεσμα δείχνει να επιβεβαιώνεται ομόηχα από όλους. Ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα της ομάδας, απορροφά πόρους που θα μπορούσαν διαφορετικά να επενδυθούν στην εργασία.

Ο αθλητισμός είναι κάτι ευχάριστο και υγιές. Είτε συμμετέχεις, είτε παρακολουθείς υπάρχουν κανόνες και απαιτήσεις στα προσωπικά όρια που θέτει καθένας μας. Συνεχώς παρατηρούνται λάθη και αδικίες, που πολλές φορές επηρεάζουν την απόδοση των ομάδων. Όμως, με το «σφύριγμα» της λήξης του αγώνα, το παιχνίδι τελειώνει αγόρια!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitra Dimitriou

To “followyourdream” της ήταν η δημοσιογραφία, την οποία και ακολουθεί. Αν και ο χρόνος της είναι περιορισμένος, παραμένει δημιουργική, γεμάτη χαμόγελα. Θαυμάζει τους ανθρώπους που γοητεύουν με το μυαλό τους και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους για την ζωή. Όσο εύκολα προσαρμόζεται τόσο δύσκολα αλλάζει συνήθειες στην ζωή της. Της αρέσει η λογική, η τάξη και έτσι λειτουργεί στην καθημερινότητά της. Δύσκολα αρνείται μια φιλική βραδιά και έναν απολαυστικό καφέ! Λατρεύει τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων που οδηγούν σε νέα ερωτήματα. Πιστεύει στο ''live it to believe it'' και έτσι θα βρίσκεται κοντά μας, να μας βάλει σε τάξη και να μοιραστεί κάθε τι που ζει και την προβληματίζει!