Είναι και κάποιες δράσεις που σε κάνουν να πιστεύεις πως υπάρχει τελικά ακόμα ανθρωπιά και ευαισθησία σε αυτόν τον κόσμο τον «άγριο», τον οποίο ζούμε! Μία από αυτές τις δράσεις λοιπόν, είναι το νέο τραγούδι του Γιώργου Σαμπάνη, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, με τίτλο “Σκιά στη Γη” και του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν, από τους δημιουργούς και τη δισκογραφική εταιρεία, αποκλειστικά για τη διάδοση και την ανάπτυξη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος ( Ε.Δ.Κ.Ε).

Η Ε.Δ.Κ.Ε είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης ενός συνόλου φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων, οι οποίοι αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα και άγρια ζώα, που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Το νέο τραγούδι του Γιώργου Σαμπάνη είναι σε μουσική του ίδιου, στίχους της Ελεάννας Βραχάλη και ενορχήστρωση του Χρήστου Σούμκα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η στιχουργός του τραγουδιού, Ελεάννα Βραχάλη, το τραγούδι αυτό είναι “Αφιερωμένο σ’ αυτούς που ξέρουν από τέτοιες μοναδικές σχέσεις, αλλά και σ’ αυτούς που έχουν τη ψυχή να μάθουν”.

Το “Σκιά στη Γη” έρχεται από την Cobalt Music.

Στίχοι

 Βόλτες στην παραλία,
της μοναξιάς τοπία,
κι είσαι εκεί, σκιά στη γη.
Στιγμές μεγάλες και μοναδικές,
σε γέλια, κλάματα και σε βροχές,
σπάς τις σιωπές.
Είσαι δίπλα μου, στα ξενύχτια μου, γλείφεις τόσες πληγές.

Έχεις μάτια θλιμμένα,
μ’αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να μου το πεις.
Πιο πιστό κι από μένα,
είσαι εκεί όταν δεν είναι άλλος κανείς.
Αγριεύεις στο ψέμα,
πιο αθώα από άνθρωπο έχεις ψυχή,
κι εγκατάλειψης βλέμμα,
όταν φεύγω και κρατάω το κλειδί.
Μου θυμίζεις εμένα.

Όταν λυγίζω, ή σπάω,
σε μένα όταν ξεσπάω,
είναι εκεί, σκιά στη γη.
Όταν φοβάμαι κι είμ’ ανασφαλής,
για κάποιον είμαι το κέντρο της γης·
κι αν εσύ δε φανείς.
Είναι δίπλα μου, στα ξενύχτια μου,
σα σκιά μου στη γη.

Έχει μάτια θλιμμένα,
μ’αγαπάει, μα δεν μπορεί να μου το πει.
Μου θυμίζει εσένα,
το πιστό μου, το αλλοπρόσαλλο σκυλί.
Αγριεύει στο ψέμα,
πιο αθώα από άνθρωπο έχει ψυχή,
κι εγκατάλειψης βλέμμα,
όταν φεύγω και κρατάω το κλειδί.
Μου θυμίζει εμένα.


Για μένα, οι παραπάνω στίχοι είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικοί , όπως επίσης και για κάθε άνθρωπο που έχει τη χαρά να ζει όλες αυτές τις μαγικές στιγμές, που του προσφέρει ένα τέτοιο πλάσμα. Για  αυτούς που δε γνωρίζουν, ίσως όλα αυτά να μοιάζουν κάπως υπερβολικά και παράλογα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψουν ακόμα και αυτοί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Γιατί αυτό πιστεύω ότι μου προσφέρει το κατοικίδιο μου… Με κάνει καλύτερο άνθρωπο! Είναι λοιπόν αυτό κάτι ασήμαντο;

 

Αφιερωμένο σε σένα που αγαπώ τόσο πολύ! -Μ-

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.