Άγχος, νομίζω πως στο άκουσμα και μόνο αυτής της λέξης στρεσάρομαι περισσότερο.

Είναι αυτή η χαοτική καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η δουλειά, τα λεφτά και στο τέλος – ίσως και πάνω από όλα- εκείνα που πραγματικά θα θέλαμε αλλά καταλήγουν μοιραία σε ένα ράφι, κάπου ψηλά και μόνο τα κοιτάμε χωρίς να μπορούμε να τα πιάσουμε.

Enough is enough!

Η ρουτίνα με τα επακόλουθα της θα είναι πάντα εκεί και μάλιστα ιδιαίτερα πρόθυμη να μας εντείνει το άγχος. Ταξιδέψτε και χαλαρώστε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι ψυχολόγοι το εντάσσουν στους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους. Μελέτες έχουν δείξει πως στους ανθρώπους που απολαμβάνουν, έστω και ολιγοήμερες, διακοπές  παρατηρείται διεύρυνση του νου. Έτσι αυξάνεται η δημιουργική και ωφέλιμη σκέψη ενώ συνεισφέρει στην απαλλαγή από το στρες. Στα ταξίδια τους οι άνθρωποι αλλάζουν συνήθειες, γνωρίζουν καινούρια μέρη, έχουν προσωπικό χρόνο για να κάνουν όλα εκείνα που τους προκαλούν ευχαρίστηση και τους δίνουν την αίσθηση της χαλάρωσης. Ο προορισμός και η διάρκεια δεν έχουν τόση σημασία όσο έχει η απόδραση από την καθημερινότητα. Μερικές φορές ακόμη και μια ημερήσια εκδρομή είναι ικανή να μας τονώσει.

Μερικές ιδέες για χαλαρωτικές αποδράσεις:

Έδεσσα με τους καταρράκτες της , εύκολη πρόσβαση ακόμα και με το τρένο, οικονομική επιλογή, καλό φαγητό, ηρεμία και μόλις 30 χιλιόμετρα από τα λουτρά Πόζαρ (για περισσότερη χαλάρωση)!

Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της Ισλανδίας και βορειότερη του κόσμου. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκεται η μπλε λίμνη, ένα γεωθερμικό spa. Κατά τ’ άλλα θα θαυμάσετε τη φύση, μουσική στο Harpa (χώρος συναυλιών και συνεδρίων) και τον πύργο φωτός Imagine Peace Tower (στη μνήμη του John Lennon).

Όμορφη Κύπρος, φιλόξενη, ζεστή, ιστορική. Το νησί της Αφροδίτης – σίγουρα είχε κάποιο λόγο που άφησε τον Όλυμπο . Βρείτε εύκολα, οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μάλαγα μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Μάλαγα εμφανίζει περισσότερες από 3.000 ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο, θέλετε κι άλλους λόγους για μία χαλαρωτική απόδραση; Παρόλο αυτά η πόλη αυτή παρουσιάζει μια πλούσια ιστορία, καλλιτεχνική κληρονομιά, γενέτειρα του Pablo Picasso ενώ φημίζεται για την νυχτερινή ζωή της.

Βόλος, για να επιστέψουμε στα δικά μας, τα γνωστά και τα ωραία. Για θαλασσινή αύρα, τσιπουράκι, βόλτες, ψώνια αλλά και με το Βουνό των Κενταύρων μόλις μια ανάσα μακριά. Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο, τρένο και λεωφορείο ενδείκνυται ακόμη και για ημερίσια εκδρομή.

Τέλος εάν δεν έχετε την οικονομική άνεση για μια εκδρομή ή την πολυτέλεια του χρόνου, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και αποδράστε μία μέρα μέσα στην πόλη σας. Βάλτε στη μέρα αυτή ωραίους περιπάτους, καλό φαγητό, μια βόλτα με φίλους. Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας και προγραμματίστε ένα ραντεβού σε ένα κέντρο ευεξίας ή spa για θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Η επόμενη μέρα θα σας βρει με φρέσκο μυαλό και πολύ ενέργεια!


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Alexia Dimitriou

Ή «Γυριστρούλα» , για τους κολλητούς Alex. Παιδί της γραμμής 52, σπούδασε στο ΑΤΕΙΘ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» . Παθιάζεται και δένεται εύκολα με τόπους, ιδέες και ανθρώπους. Αν τη ρωτήσεις για τη δουλεία της θα σου πει ΕΡΩΤΑΣ, αν τη ρωτήσεις για εκείνη, δεν θα σου πει… είναι σκορπιός! Πιστεύει στον Αι Βασίλη, τους πρίγκιπες – με ή χωρίς άλογο – και στα happy ending. Της αρέσει, βασικά το παγωτό, και να επιστρέφει στη βάση της, την αιώνια Ξεσσαλονίκη! Τους μήνες που δεν δουλεύει, θα την βρεις για καφεδάκι με φίλους.