Ή όπως πρέπει να λέγεται κανονικά «Μη γυρίσεις ξανά».

Απλά, λιτά και απέριττα ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.


Κάθε σχέση, εξαιτίας της φύσης της, λήγει διαφορετικά. Πολιτισμένοι χωρισμοί, άσχημα λόγια, δικαιολογίες, ψέματα, αλήθειες, απ’ όλα έχει το παιχνίδι. Οι πάλαι ποτέ αγαπημένοι μπορεί να αποφασίσουν να διατηρήσουν μια πολιτισμένη επαφή ή να πουν τόσα άσχημα πράγματα,που δε γίνεται να συνυπάρξουν καν στην ίδια χώρα. Ο καθένας βιώνει το χωρισμό, ξεπερνάει με τους ρυθμούς του την ιστορία και ξαφνικά, όταν όλα αρχίζουν και έχουν νόημα, ένας από τους δύο γυρνάει.

Και έρχεται το χάος. Γιατί χάος, αναρωτιούνται πολλοί. Αν θέλεις να συνεχιστεί η ιστορία μεταξύ σας,το πισωγύρισμα φαντάζει όαση. Ειδικά αν το κάνει ο άλλος. Και το πάρτυ ξεκινά. Μέγα λάθος, κατ’εμέ.  Για να μην παρεξηγηθώ, όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία και ειδικά άνθρωποι που σε ταρακούνησαν συναισθηματικά. Και φυσικά, καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες και το υποστήριξες μέχρι τελικής πτώσεως. Αλλά για να χωρίσατε, κάτι έφταιξε. Μην αναιρείς τα σημάδια, για μια στιγμή αδυναμίας.

Το «σε θέλω ξανά», μπορεί να ειπωθεί επιπόλαια. Βλέπει ότι περνάς καλά χωρίς αυτόν, κατάλαβε ότι του λείπεις από την καθημερινότητά του και θέλει να το πιάσετε από εκεί που το αφήσατε. Πόσα όμως μπορεί να μεσολάβησαν; Δεν αναφέρομαι μόνο στο αν προέκυψε κάποιο άλλο ενδιαφέρον σε έναν ή και στους δύο. Εννοώ τα άσχημα πράγματα που ίσως ειπώθηκαν, τα λόγια που προορίζονταν να πληγώσουν, την απουσία/αδιαφορία μέχρι το μεγάλο μπαμ. Πόσο εύκολο είναι να ξεχάσεις όλα αυτά και να μπεις ξανά σ’αυτή τη διαδικασία;

Μια σχέση πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένο, να σε γεμίζει και όχι να σε ζορίζει. Το ξαναζεσταμένο φαγητό, σπάνια πέτυχε. Ο πρώτος καιρός, ίσως είναι τέλειος πάλι. Αλλά μετά αρχίζουν οι αμφιβολίες, θυμάσαι αυτά που σε πίκραναν, νομίζεις πως κάνεις πάντα λάθος και θα έχετε την ίδια κατάληξη. Και φτάνεις σε σημείο να σκέφτεσαι άσχημα πράγματα ξανά και να «κουράζεις» αυτή την ιστορία ακόμα περισσότερο, με μεγαλύτερη δόση πικρίας.

Από την άλλη, πώς λες όχι σε κάτι που θέλεις; Πώς συνεχίζεις με καινούρια δεδομένα, ενώ τα παλιά, γνώριμα και άκρως αγαπημένα σου χτυπούν ξανά την πόρτα; Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και θέλει σκέψη.

Εξέτασε τους σκοπούς και τις προθέσεις του συντρόφου σου και δες προσεκτικά  τα μικρά γράμματα πριν δώσεις ξανά την καρδιά σου. Δώστε χρόνο και συζητήστε διεξοδικά όλα αυτά που σας χώρισαν. Να μιλάτε πάντα για τα θέλω σας και αυτά που σας ενοχλούν. Ίσως τότε και να πετύχει.


Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.