Επιστροφή στο weeks song της εβδομάδας και θα κρατήσω λίγη από τη λάμψη της φετινής Eurovision μένοντας εκεί στη σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Κιέβου, όπου κατά την προσωπική και ταπεινή μου – πάντα – γνώμη, φέτος έγινε κάτι τουλάχιστον όμορφο.

Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, φανταχτερά μου φλαμίνγκο, είναι αυτό το εντυπωσιακό και μαγικό που συμβαίνει με την τέχνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μουσική. Πολλές φορές, θαμπωνόμαστε από τα φώτα και αφήνουμε στην άκρη τον πραγματικό σκοπό. Αντιλαμβάνομαι βέβαια, πως αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα ρομαντική σκέψη, αφού οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας εξυπηρετεί το βωμό του θεάματος.

Να όμως που πότε-πότε έρχεται ένας Salvador στο προσκήνιο, τραβάει τα φώτα επάνω του και επιβεβαιώνει εμάς, τα πιο συναισθηματικά τυπάκια, πως η μουσική δεν έχει σύνορα, δεν έχει γλώσσα, αρκεί απλά και μόνο να μιλήσει στην ψυχή και την καρδιά για να μας απογειώσει.

Επιτρέψετε μου λοιπόν αυτή την εβδομάδα να παραμείνω στη Eurovision, αυτή τη φορά για να τιμήσω τον πρωταγωνιστή της και το τραγούδι του, που τρύπωσε μέσα στην καρδιά όλης της Ευρώπης αναδεικνύοντας τον νικητή, με ρεκόρ ψήφων από κριτικές επιτροπές και κοινό.

Ο Salvador Sobral, μόλις στα 27 του χρόνια, θριάμβευσε στη σκηνή. Τραγούδησε στη γλώσσα του «Amar pelos dois» μιλώντας για το ανυπέρβλητο της αγάπης αφού μπορεί να αγαπάει για δύο! Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το αν θα έλεγε το τραγούδι στα αγγλικά απάντησε πως σκεφτόταν μόνο να το τραγουδήσει όπως ήταν, και δεν ήταν στα αγγλικά!

«Εάν μια μέρα κάποιος ρωτήσει για εμένα, πες πως έζησα για να σε αγαπάω» – «Αν η καρδιά σου δεν θέλει να δοθεί , να νιώσει πάθος, δεν θέλει να υποφέρει, χωρίς να κάνει σχέδια για το τι θα συμβεί αργότερα, η καρδιά μου μπορεί να αγαπά και για τους δύο»

Γεννημένος στη Λισαβόνα, εγκατέλειψε τις σπουδές του στην ψυχολογία για να ακολουθήσει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Έχοντας ένα δίσκο στο ενεργητικό του και μια συμμετοχή σε Πορτογαλικό talent show, ψηφίστηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο διαγωνισμό ερμηνεύοντας ένα κομμάτι το οποίο έχει συνθέσει η αδερφή του Luísa Sobral (επίσης ταλέντο στη μουσική με συμμετοχές σε talent show). Τον χαρακτηρίζει η απλότητα, το συναίσθημα και ο αυθορμητισμός τόσο επάνω στη σκηνή όσο και στη ζωή του. Αυτό που τον ενδιαφέρει όπως ο ίδιος δηλώνει είναι η μουσική και η έκφραση μέσα από αυτή. Το μόνο που χρειάζεται πριν βγει στη σκηνή είναι να προετοιμαστεί για να τραγουδήσει με όλη την καρδιά του. Λίγο μετά τη νίκη του δήλωσε «κερδίζοντας ένα τέτοιο τραγούδι, ένα είναι σίγουρο, ότι εορτάστηκε η διαφορετικότητα. Η Eurovision αφορά τη μουσική και αυτό είναι το μόνο που θέλω να κάνω»

Ένας ακόμη λόγος που βρέθηκε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα είναι η κατάσταση της υγείας του. Ο λόγος γίνεται για ένα πρόβλημα στην καρδιά που φαίνεται να αντιμετωπίζει. Η απουσία του στην πρώτη πρόβα του διαγωνισμού πυροδότησε τις φήμες, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο μεταμόσχευσης. Παρόλο αυτά, τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο. Ο ίδιος προτιμά να είναι διακριτικός και χαμηλών τόνων χωρίς να διαψεύδει τα δημοσιεύματα, ούτε δίνοντας περαιτέρω εξηγήσεις. Εμείς ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση να είναι υγιής και να ξεπεράσει το όποιο πρόβλημα του σύντομα.

Αφιερώνουμε το τραγούδι της εβδομάδας στον θρίαμβο της μουσικής και αφήνουμε τη λυρικότητα της τέχνης του Salvador να συνεπάρει τις καρδίες μας. Αυτό άλλωστε μας καλεί να κάνουμε και εκείνος!

Συγχαρητήρια Πορτογαλία , συγχαρητήρια Salvador, συγχαρητήρια μουσική!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Alexia Dimitriou

Ή «Γυριστρούλα» , για τους κολλητούς Alex. Παιδί της γραμμής 52, σπούδασε στο ΑΤΕΙΘ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» . Παθιάζεται και δένεται εύκολα με τόπους, ιδέες και ανθρώπους. Αν τη ρωτήσεις για τη δουλεία της θα σου πει ΕΡΩΤΑΣ, αν τη ρωτήσεις για εκείνη, δεν θα σου πει… είναι σκορπιός! Πιστεύει στον Αι Βασίλη, τους πρίγκιπες – με ή χωρίς άλογο – και στα happy ending. Της αρέσει, βασικά το παγωτό, και να επιστρέφει στη βάση της, την αιώνια Ξεσσαλονίκη! Τους μήνες που δεν δουλεύει, θα την βρεις για καφεδάκι με φίλους.