Σεβασμός είναι αξιοπρέπεια και αξιοπρέπεια είναι σεβασμός. Εάν δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου, πώς θέλεις να σε σέβονται οι γύρω σου; Σέβομαι τον εαυτό μου σημαίνει εκτιμώ τον εαυτό μου, γιατί θεωρώ ότι αξίζω. Η βάση του σεβασμού όμως σίγουρα βρίσκεται στον αυτοσεβασμό.

Όταν κάποιος σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό, αναμφισβήτητα έχει την ικανότητα να σέβεται και τους άλλους. Άνθρωποι με αυξημένη τη συναισθηματική νοημοσύνη – ενσυναίσθηση σκέφτονται περισσότερο το διπλανό τους από αυτούς που την έχουν σε μικρότερο βαθμό. Σέβομαι σημαίνει ΕΚΤΙΜΩ, όπως επίσης ότι απέχω να παρεμβαίνω στις ανάγκες κάποιου ανθρώπου.

Όταν σεβόμαστε καταφέρνουμε να ζούμε έχοντας καλή ψυχική υγεία και καλή επικοινωνία με τους γύρω μας. Σεβασμός είναι θαυμασμός, είναι ευγένεια, είναι σιωπηλή αγάπη. Να μπαίνεις στη θέση του άλλου χωρίς να τον κατευθύνεις. Να καταλαβαίνεις και να αποδέχεσαι αυτό που σου ζητά χωρίς να τον καταπιέζεις.

Μη γίνεσαι θύμα μόνο και μόνο για να σε λυπηθεί… Κάνε ησυχία όταν κάποιος κοιμάται. Και όταν σου μιλάει, να τον ακούς, μη τσεκάρεις το κινητό σου κάθε τρεις και λίγο… Να τον κοιτάς στα μάτια. Σκέψου τον διπλανό σου και διευκόλυνέ τον, όταν μπορείς να το κάνεις.

Κατανόησε τα συναισθήματά του χωρίς να τον κρίνεις. Για τους περισσότερους ανθρώπους θέλω να πιστεύω ότι ο σεβασμός – αυτοσεβασμός είναι δεδομένος στη ζωή τους… Δυστυχώς όμως για κάποιους άλλους, δεν είναι.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Sofia Xristianidou

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω, γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι! Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ''ομορφιά'' στα πράγματα! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου, αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!