Είμαι σίγουρη πως κάποιοι μπορεί και να με θεωρήσουν τρελή που μιλώ για γυμναστική μέσα στις γιορτές… όμως όχι μην αγχώνεστε! Ούτε για γυμναστήρια θα σας μιλήσω, ούτε για βάρη, ούτε για πολύωρα προγράμματα γυμναστικής. Αποφάσισα να είμαι λίγο ελαστική αυτές τις Άγιες Μέρες και να σας προτείνω έναν από τους πιο ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους άσκησης, που όμως και αυτός είναι πολύ ωφέλιμος.

Shake it

tumblr_nzus75f3ub1s3h43ko1_500

Καλά καταλάβατε! Μα ποιος σας είπε ότι γυμναστική είναι μόνο ο διάδρομος και οι επαναλήψεις με τα βαράκια; Το ξέρετε ότι ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις; Συγκεκριμένα, αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Μάλιστα, ανάλογα με το είδος του χορού, την ένταση, την ταχύτητα και φυσικά τα ατομικά σας χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, ηλικία, φύλο), 30 λεπτά συνεχόμενου χορού θα σας βοηθήσουν να «κάψετε» 200 με 400 θερμίδες.

Επίσης, βγάλτε από το μυαλό σας πως ο χορός γυμνάζει μόνο τα πόδια. Αντιθέτως, όσο απολαμβάνετε τη μουσική, και χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, όλες οι μυϊκές σας ομάδες “δουλεύουν” εντατικά. Χέρια, πόδια, κορμός, κοιλιακοί, πνεύμονες, καρδιά δυναμώνουν και εσείς αποκτάτε σφικτό σώμα, ευλυγισία και μεγαλύτερη αντοχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι χορευτές έχουν σώματα άξια θαυμασμού. Ακόμη, μέσα από το χορό, διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του και αποκτώντας αρμονία στην κίνηση του.

Αν αποφασίσετε λοιπόν να βγείτε, χορέψτε πολύ! Όχι μόνο για το σώμα σας, αλλά και για την ψυχική σας ικανοποίηση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χορός βελτιώνει και τις κοινωνικές μας δεξιότητες, δίνοντας μας την ευκαιρία να κάνουμε ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Αν πάλι μείνετε στο σπίτι με παρέα, ακόμα καλύτερα… βάλτε τέρμα τα αγαπημένα σας τραγούδια και δώστε του να καταλάβει!

Α! Σκεφτείτε επίσης και το ενδεχόμενο να γραφτείτε σε κάποια σχολή χορού. Βρείτε το είδος χορού που σας ταιριάζει και τολμήστε το.

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.