Πάντα μου άρεσαν οι άνθρωποι που χαμογελούν.


   Ναι ναι, αυτούς που τόσο εύκολο το έχουν το χαμόγελο… Και όταν σε βλέπουν όπου κι αν είναι, ότι κι αν κάνουν, όσο ζορισμένοι και να ‘ναι, όσο κι αν πνίγονται από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, σου ρίχνουν ένα χαμόγελο ρε παιδάκι μου, που μαζί τους χαμογελάει και λάμπει η πλάση όλη! Που στο χαμόγελο τους διοχετεύεται όλη η θετική ενέργεια τους και το βλέπεις, είναι τόσο αληθινή.

   Από παιδί αυτούς τους ανθρώπους τους αγαπούσα λίγο παραπάνω. Πάντα ήξερα ότι δεν πρέπει να τους φοβάμαι. Κι έτσι είναι, δεν τους φοβήθηκα ποτέ! Και για να πω την αλήθεια όσοι έφυγαν ακούσια η εκούσια από τη ζωή μου ήταν πάντα αυτοί που χαμογελούσαν λιγότερο ή -το χειρότερο- με το ζόρι. Όσοι έμειναν η μένουν είναι εκείνοι που πάντα χαμογελούν με την καρδιά τους και που τα χείλη τους δεν γνωρίζουν τα προβλήματά τους, γιατί πάντα χαμογελούν κι αυτά! Μυστικό συστατικό τους είναι ότι μαζί με το λαμπερό χαμόγελο τους, το ίδιο αστραφτερή είναι και η ψυχή τους! «Δεν πτοούμαι με τίποτα» μου λέει η φίλη μου και είναι τόσο ευθύς! «Μα αφού μου πάει να χαμογελάω» ! Πόσο δίκιο έχει.

Το χαμόγελο, το καλύτερο make up για μια γυναίκα.

Το πιο γοητευτικό όπλο για έναν άντρα. Ανάσα για κάθε παιδί.

Ζωή για κάθε ηλικιωμένο.

Ναρκωτικό για τον ερωτευμένο.

Επούλωση της βαθιάς πληγής.

Η εκδίκηση προς κάθε ζηλιάρη.

Το πιο δυνατό φίλτρο σε κάθε φωτογραφία.

Η πιο ισχυρή ανάμνηση.

Θεός για όλους τους μοναχικούς.

   Χαμογέλα λοιπόν γιατί μπορείς. Δε σε φοβάμαι. Χαμογέλα, γιατί πιάνει, γιατί σου πάει. Σε βελτιώνει. Σκοτώνει τόσο όμορφα το ρημάδι το κακό.

   Υπάρχουν όμως κ εκείνοι -δε σας ξεχνώ- οι πάντα χαμογελαστοί, οι απόλυτα κοινωνικοί και φιλικοί με όλους, εκείνοι που το χαμόγελό τους είναι η ασπίδα τους και η μάσκα τους για να κρύψουν όσα μόνο εκείνοι ξέρουν πώς να κρύβουν! Δεν είναι υποκριτές, μη μπερδεύεσαι, μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί τους. Έκανα κάποτε κι εγώ το ίδιο λάθος και ήμουν αρκετά καχύποπτη απέναντί τους. Τώρα όμως αρχίζω να τους ανακαλύπτω δειλά δειλά. Για αρχή τουλάχιστον, τους αντιμετωπίζω με μεγαλύτερη ευαισθησία, τους προσέχω  τόσο δα λιγάκι  παραπάνω.

   Στο «Είμαι μια χαρά, όλα καλά!» που θα μου πούνε, δυο φορές πια θα τους ρωτήσω «Είσαι καλά;» και το μάτι θα τους κλείσω για να ξέρουν ότι είμαι εκεί, εγώ, αυτοί και το χαμόγελό μου!


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Kasapi

Γεννήθηκα για να ερωτευτώ... Λάτρης των βιβλίων, του γέλιου και της αλήθειας! Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος μας θα ήταν άσχημος δίχως παιδιά και ο ουρανός θα είχε χρώμα γκρι. Με φοβίζει η αρνητική ενεργεία και οι άνθρωποι που δεν τρώνε πολύ.