Η Εταιρεία Θεάτρου «Γκραν Γκινιόλ» παρουσιάζει το έργο «Σπιρτόκουτο – Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους» του Γιάννη Οικονομίδη.

Λίγα λόγια για την παράσταση..

Η παράσταση είναι μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη που πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2002. Η ταινία αποτέλεσε για πολλούς μια από τις κορυφαίες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το πώς «μέσα από ένα πανηγύρι ακούραστης υστερίας, ο Οικονομίδης κατόρθωσε να κάνει μια καταπληκτική σάτιρα» και να ξεκλειδώσει την πόρτα της μικροαστικής οικογένειας.

Το έργο διαδραματίζεται στο διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας, με το αιρκοντίσιον και την λογική «εκτός λειτουργίας». Ενδοοικογενειακή βία, λεκτική πενία, σεξισμός, κοινωνικός ρατσισμός, προβάλλονται σε υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα τα συναισθήματα όλων των χαρακτήρων να είναι έτοιμα να εκραγούν και να πυρπολήσουν τα θεμέλια των μεταξύ τους σχέσεων. Μια απρόοπτη εξομολόγηση θα γίνει η σπίθα που θα πυροδοτήσει ολόκληρο το «σπιρτόκουτο».

 

 

Οι Συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Πηλεύς Τερζής

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαυρόπουλος – Art Bebe Team

Επιμέλεια video – trailer: Αλέξανδρος Καντόρος

Φωτογραφίες – επιμέλεια εντύπων: Τάσος Θώμογλου

Ψιμυθιολόγος: Ειρήνη Σιγανού

Οργάνωση Παραγωγής – Επικοινωνία: Απόστολος Λιάπης

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου «Γκραν Γκινιόλ»    

Παίζουν οι: Κώστας Βουρλιώτης

                     Γιάννης Κοντός

                     Ιωάννα Λαμνή

                     Πέτρος Μαλιάρας

                     Στάθης Μαυρόπουλος

                     Λένα Πετροπούλου

                     Δήμητρα Σταματίου

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 00:00. Η διάρκεια της είναι 70 λεπτά και είναι ακατάλληλη για ανηλίκους! Οι τιμές των εισητηρίων είναι : 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων, και η προπώλησή τους γίνεται από : IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή) . Κρατήσεις γίνονται και στο 2310237700.

Facebook 

 Trailer 

 

 

 

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

be2live team

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την be2live μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!