Get to know Σπύρο Αθανασίου

Ο Σπύρος είναι απόφοιτος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Κατάγεται από τη Χαλκιδική όπου έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Η αγάπη του για τη γυμναστική και η προσήλωσή του στο στόχο του, δηλαδή να εξελίσσεται συνεχώς και να φτάνει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τον οδήγησαν στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, η μετάβαση από ένα χώρο της γενέτειράς του στο Warehouse7 και το Energym ήταν μια προσωπική νίκη που ήρθε μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια. Το μότο του: όταν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον, κάν’ το γιατί κάποτε θα χρειαστείς και εσύ βοήθεια.

Ας μιλήσει ο Σπύρος τώρα..

Τι σε έκανε να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη γυμναστική;

Είναι μια δουλειά που πάντα έχει ενδιαφέρον και ο τομέας εξελίσσεται διαρκώς, επομένως ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Συνεχώς βγαίνουν καινούριες πιστοποιήσεις αλλά και νέοι μέθοδοι γυμναστικής. Επίσης, πολύ σημαντική είναι η συναναστροφή με τον κόσμο. Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να τους προσεγγίσεις και με διαφορετικό τρόπο. Έτσι δεν πλήττω ποτέ. Θέλει όρεξη και υπομονή για ένα καλό αποτέλεσμα.

Πώς προέκυψαν το Warehouse7 και το Energym;

Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ήμουν σε ένα άλλο γυμναστήριο αλλά ήθελα να εξελιχθώ, να πάω σε ένα μεγαλύτερο χώρο και άφησα ένα βιογραφικό στο Warehouse7. Μετά ήρθε και το Energym. Είναι πολύ καλό το κλίμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τις δύο συνεργασίες. Με τους ιδιοκτήτες και το υπόλοιπο προσωπικό υπάρχει αμοιβαία συνεννόηση και κατανόηση.

Τα τελευταία χρόνια η γυμναστική μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή των ανθρώπων τόσο από άποψη υγείας όσο και από άποψη εμφάνισης. Εσύ ως γυμναστής, καταλαβαίνεις τη διαφορά των απαιτήσεων;

Η γυμναστική είναι σύμμαχος της υγείας και της καλής εμφάνισης και αυτό είναι ευρέως γνωστό.Το θέμα είναι να μπορούν να ξεχωρίσουν οι ασκούμενοι το λόγο για τον οποίο θέλουν να γυμναστούν. Συνήθως προτιμούν να ξεκινήσουν γυμναστήριο τους τελευταίους μήνες πριν το καλοκαίρι, όπου χάνεται όλη η ουσία της άσκησης. Είναι καλό να καταλάβουν ότι η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και όχι μόνο για λίγους μήνες.

Έχεις κάποια ειδίκευση σε συγκεκριμένο τομέα;

Έχω κάνει αρκετές πιστοποιήσεις, οπότε αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω και δυναμικά μαθήματα, αλλά και μαθήματα με μικρότερη ένταση. Είμαι στις αίθουσες, κάνω πιλάτες, ορθοσωμική και TRX. Στα πιο private τμήματα, κάνω reformer pilates και functional.

Όση ώρα μιλάμε, είναι εμφανές ότι ο κόσμος είναι προσηλωμένος στην εκάστοτε άσκηση αλλά ταυτόχρονα συναναστρέφεται με τους υπόλοιπους. Είναι πάντα έτσι;

Έρχεται κόσμος που πραγματικά έχει ανάγκη τη γυμναστική, είτε για προβλήματα υγείας είτε για βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Συνήθως όλοι θέλουν να συνδυάσουν την κοινωνικοποίηση τους και να κάνουν γνωριμίες παράλληλα με την άσκηση.

Πες μου ένα περιστατικό που σε έκανε να πεις #tinpatisa.

Ήμουν καλεσμένος σε ένα γάμο, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να πάω. Ειδοποίησα τους ανθρώπους, κατάλαβαν και μετά από κάποιες μέρες, τους πήρα τηλέφωνο για να τους ευχηθώ. Εν τέλει ο γάμος δεν έγινε ποτέ, δεν έμαθα τον ακριβή λόγο αλλά άκουσα ότι χώριζαν μέχρι και τις καρέκλες θαλάσσης. Δε μου το είπε κανένας πιο πριν και έτσι βρέθηκα σ’αυτή την αμήχανη θέση.

Τι έμαθες από αυτό;

Καλύτερα να σιγουρεύεις κάτι πριν προβείς σε τηλεφωνήματα!

Πώς ερμηνεύεις την Αγαθιάρα;

Η αγαθιάρα είναι μια καλόψυχη κοπέλα, έχει πρόθεση να βοηθήσει τον κόσμο και είναι δοτική, δεν έχει κακία και δε ζηλεύει, ενώ τη φαντάζομαι γλυκιά στην όψη και έτσι την αγαπάνε όλοι!


 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Kiki Tsani

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.