Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, σύμφωνα με τη Juliet A. Boghossian, η οποία είναι ειδική σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς, ο τρόπος με τον οποίο τρώμε, αποκαλύπτει κάποιες πτυχές της προσωπικότητας μας.

Είστε περίεργοι λοιπόν να μάθετε, τι δηλώνει ο δικός σας τρόπος κατανάλωσης φαγητού και ποια στοιχειά του χαρακτήρα σας αντιπροσωπεύει;

 Τρώτε αργά

Η κ. Boghossian υποστηρίζει ότι μια τέτοια συνήθεια παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη και επίμονο, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα. Παρ’ όλα αυτά, αν τρώτε με την ησυχία σας το φαγητό σας, είστε σίγουρα ένας άνθρωπος που ξέρει να απολαμβάνει τη στιγμή!

Τρώτε βιαστικά 

Άτομα που σχεδόν δεν παίρνουν αναπνοή όσο τρώνε, συνήθως μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι τυπικά σε προθεσμίες. Αντίθετα με όσους τρώνε αργά, όσοι τρώνε γρήγορα είναι πιο πιθανό να βάζουν άλλους ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους. Μάλιστα, ενώ είναι ιδανικοί σύντροφοι λόγω της δοτικότητάς τους, συνήθως δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο στον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μην εστιάζουν όσο θα έπρεπε στις ανάγκες τους.

Ξεχωρίζετε τις τροφές

Αν απεχθάνεστε οι τροφές στο πιάτο σας να ακουμπούν η μια την άλλη, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Ωστόσο, τα άτομα αυτά, παρ’ όλο που τα καταφέρνουν μια χαρά στην οργάνωση του σπιτιού ή του γραφείου τους, φαίνεται ότι δυσκολεύονται να μοιράσουν αρμοδιότητες σε άλλους, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με το δικό τους τρόπο.

Απομονώνετε το φαγητό σας 

Οι άνθρωποι που τρώνε ενός είδους τροφή τη φορά είναι συνήθως άτομα δύσκαμπτα. Οι περισσότεροι είναι μεθοδικοί, ενώ δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνουν. Παράλληλα, φοβούνται τις αλλαγές και συνήθως δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το ρεύμα της εποχής τους.

Αναμειγνύετε τις τροφές

Αν σας αρέσει μια κουταλιά απ’ όλα, τότε μάλλον είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, κοινωνικοί, έχετε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας και δεν διστάζετε να αναλάβετε ευθύνες. Όμως, με τόσο πολλά… στο πιάτο σας, δεν αποκλείεται να αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε και κατ’ επέκταση να δυσκολεύεστε να θέσετε προτεραιότητες.

Κάνετε θόρυβο όταν τρώτε

Όσοι μασάτε το φαγητό σας πλαταγίζοντας ή ρουφάτε τη σούπα σας κάνοντας θόρυβο, έχετε ελεύθερο πνεύμα και δεν σας απασχολεί η γνώμη των άλλων. Κατά βάση, είστε άνθρωποι ευθείς και ειλικρινείς. Όμως, επειδή συνήθως δε σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσάς, μπορεί να θεωρηθείτε αγενείς, χωρίς όμως να ισχύει κάτι τέτοιο.

«Προετοιμάζετε» το φαγητό σας 

Αν κόβετε προσεκτικά σε κομμάτια το φαγητό σας, π.χ. ολόκληρο το κομμάτι κρέας που έχετε στο πιάτο σας, πριν το δοκιμάσετε, είστε άνθρωπος που σκέφτεται με στρατηγική, έχει μεγαλόπνοα σχέδια και συχνά αρέσκεται στο να οργανώνει το μέλλον του, γεγονός το οποίο μερικές φορές δεν σας αφήνει να απολαύσετε το παρόν.


Σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις 

Αν διαρκώς αναζητάτε μια νέα γευστική εμπειρία και αποζητάτε τις εξωτικές γεύσεις, τότε μάλλον σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα. Αναμφίβολα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε πτυχή της ζωής σας και οι γύρω σας δίνεται την εντύπωση του κοινωνικού και του γενναίου. Είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι, ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην τρομάζετε όσους δε μοιράζονται την περιπετειώδη φύση σας.

Είστε δύσκολοι με το φαγητό 

Όταν τρώτε έξω, συνήθως έχετε απορίες σχετικά με το μενού ή ζητάτε να ετοιμάσουν το πιάτο σας με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να θεωρείστε δύσκολοι με το φαγητό, αλλά μάλλον νιώθετε καλά με το ποιοι είστε. Έχετε έμφυτη περιέργεια και δε διστάζετε να ζητήσετε εξηγήσεις προκειμένου να αισθανθείτε άνετα. Προσοχή όμως! Παρόλο που είναι σπουδαίο να γνωρίζετε τι είναι αυτό που θέλετε στη ζωή σας, καλό είναι να δοκιμάζετε πού και πού κάτι νέο στην καθημερινότητά σας.

Δε ξέρω για εσάς, σε έμενα πάντως έχει πέσει μέσα!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.