Κάθε καλοκαίρι η ίδια εικόνα… γονείς με μικρά ή και μεγαλύτερα παιδιά, να κουβαλούν στις παραλίες αμέτρητες τσάντες με τα «απαραίτητα».

Τσάντα για τις πετσέτες, τσάντα για τα σνακ, τσάντα με τα ρούχα για μετά τη θάλασσα, τσάντες πολλές με τα παιχνίδια για την παραλία!

Καθώς οι γενιές αλλάζουν όμως, και οι γονείς τείνουν ολοένα και περισσότερο να ασχολούνται με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους  μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο δημιουργικοί στις παραλίες και να αφήσουμε πίσω τις αμέτρητες τσάντες με τα κουβαδάκια και τα ποτιστήρια;

Μπορούμε όλοι εμείς οι γονείς, με τα παραβρισκόμενα μέσα να δημιουργήσουμε!

Τις απογευματινές ώρες που η έκθεση στον ήλιο είναι προσιτή, τι καλύτερο από βουναλάκια στην άμμο και παιχνίδια τρεξίματος πάνω από αυτά; Το παιδί τρέχει, ασκείται και ψυχαγωγείται. Μια άλλη ασχολία είναι η συλλογή από πέτρες ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα τους. Ακόμη, με τα μιας χρήσης ανακυκλώσιμα ποτήρια που έχει πάντα μαζί της η μαμά, μπορούμε να φτιάξουμε πύργους από άμμο και να τους διακοσμήσουμε με τις πέτρες και τα κοχύλια που μαζέψαμε.  Ο κάθε γονιός και ανάλογα με το χαρατήρα του παιδιού του, θα σκεφτεί σίγουρα άλλες τόσες διαφορετικές ασχολίες και θα αυτοσχεδιάσει ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκεται.

Εμείς ευχόμαστε καλές βουτιές και με μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία για τους γονείς!

Αφήστε τα περιοδικά και τις ξαπλώστρες, γίνεται δημιουργικοί και κάντε τις διακοπές των παιδιών σας αξέχαστες, παίζοντας μαζί τους!!!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια