Κυριακάτικος καφές με την παρέα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Όπως όλες οι συζητήσεις αντρών επικεντρωθήκαμε στις ομάδες μας, στις δουλειές μας, σε γυναίκες (αναμενόμενο) αλλά και σε ένα quiz που έθεσα στη παρέα. Ποια πόλη ονομάζεται άσπρη, είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή και για τα καλλίγραμμα κορίτσια, έχει απίστευτες ταβέρνες, φτηνά ξενοδοχεία και αποτελεί έναν τους πιο must προορισμούς για αυτά τα Χριστούγεννα? Το Βελιγράδι.

Beo grad ή αλλιώς άσπρη πόλη η πρωτεύουσα της Σερβίας με πληθυσμό πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους σφύζει από επιλογές για διασκέδαση και βόλτες. Κοντά στα 600χλμ από Θεσσαλονίκη, μια ευθεία ρε παιδί μου, στη συμβολή του Δούναβη και του Σάβα αποτελεί μια οικονομική και διόλου ευκαταφρόνητη επιλογή για διακοπές. Τα ξενοδοχεία της να προσφέρουν τα πάντα σε προσιτές τιμές, η σέρβικη κουζίνα να ξεχωρίζει για τις διαφορετικές γεύσεις της, η νυχτερινή της ζωή glamour, που θα τη ζήλευαν και τα καλύτερα μαγαζιά των Αθηνών και οι κάτοικοι της ιδιαίτερα φιλόξενοι με τους Έλληνες.

Οι προτάσεις πολλές… Το κάστρο της, το Kalemegdan το φρούριο της πόλης με τον νικητή το πιο φωτογραφημένο μνημείο του Βελιγραδίου να προκαλεί με τη γύμνια του τον γυναικείο πληθυσμό της πόλης. Η περιοχή Sava Mala πρώην βιομηχανική περιοχή, έχει γίνει το κέντρο της αστικής κουλτούρας με τον κόσμο να δίνει το καθιερωμένο ραντεβού κάθε σαββατοκύριακο μετά τις 2 τα ξημερώματα για να διασκεδάσει μέχρι πρωίας στα αμέτρητα clubs.

Ο κεντρικός πεζόδρομος, Knez Mihailova, γεμάτος καφετέριες, καταστήματα εστιατόρια, παλιά αρχοντικά να συνδέει τη κεντρική πλατεία δημοκρατίας με το φρούριο της πόλης. Σκανταρλίγια… Πως είπες? Ναι Σκανταρλίγια, η πιο μποέμικη συνοικία πασίγνωστη για τις επιλογές των εστιατορίων και για το πλακόστρωτο που τη διασχίζει. Ο ναός του Αγίου Σάββα από τους μεγαλύτερους ναούς της ορθοδοξίας όπου λέγεται πως εκεί έκαψαν τα λείψανα του Αγίου Σάββα, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, με χωρητικότητα μέχρι και 10.000 άτομα.

Ο Δούναβης όπου χαρίζει μια ιδιαίτερη ομορφιά στη πόλη με το υδάτινο στοιχείο του. Ζωολογικός κήπος, το μουσείο Τέσλα, τα παλάτια, ποταμόπλοια που μεταλλάσσονται σε Night clubs, άφθονο ρακί και πολλά άλλα είναι αυτά που μπορεί να δει κάποιος επισκέπτης στη συνεχώς αναπτυσσόμενη πόλη του Βελιγραδίου.

Δεν το σκεφτήκαμε και πολύ. Το ταξίδι έκλεισε. Η Σερβία με το Βελιγράδι της είναι η επόμενη επιλογή μας. Είτε με γκρουπ, είτε αεροπορικώς είτε με το δικό μας όχημα η οργάνωση αυτού του ταξιδιού είναι τόσο εύκολη, όσο και διασκεδαστική. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι του Βελιγραδίου υποδέχονται πρόθυμα τους επισκέπτες τους επειδή η πόλη περιμένει συνεχώς μια νέα συνάντηση.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Dimitris Tzogalis

Πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης (θύμα της γενιάς των 30 something κ εγώ) με πάθος για τον τουρισμό και τα ταξίδια. Από φοιτητής ξεκίνησα την ανακάλυψη νέων προορισμών, να οργανώνω ταξίδια, να παρασύρω πολυάριθμα γκρουπ στο δικό μου τουριστικό κόσμο και να «μεθαω» με εικόνες, μυρωδιές και αισθήσεις. Και για καλή μου τύχη το πάθος μου έγινε επάγγελμα. Η πορεία μου στο τουρισμό ξεκινά ως leader σε γκρουπ ελλήνων τουριστών στο εξωτερικό, συνεργάτης σε μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και σε διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας. Λάτρης του espresso, του cinema των social media και του made in Italy γενικότερα! Never stop exploring…