Με αφορμή την παρουσία μας στο 3o Thessaloniki Fashion Project, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εθελοντικό πρωτοποριακό πρόγραμμα Therapy Dogs, το οποίο συμμετείχε και αυτό στη διοργάνωση.

Η δράση του Therapy Dogs ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και αποτελείται από μία ομάδα καταρτισμένων εθελοντών και εκπαιδευμένων σκύλων, με στόχο τη θεραπευτική επαφή των σκυλιών με αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο κάνουν είναι να επισκέπτονται σωματεία και ειδικά σχολεία, όπου παιδιά ή ενήλικες με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες, καλούνται να περάσουν όσο χρόνο αυτοί επιθυμούν, με τα σκυλιά του προγράμματος τους.

Το πιο πιθανό είναι να αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται ένα σκυλί να βοηθήσει στη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και ψυχολογίας. Αν σκεφτούμε όμως τη συντροφικότητα και την απεριόριστη αγάπη που μπορούν να μας δείξουν, την ενθάρρυνση για δραστηριότητα, το ότι είναι κοντά μας κάθε στιγμή για να μας ακούσουν χωρίς να μας κρίνουν και μας δίνουν ένα σωρό λόγους για να χαμογελάμε, τότε θα καταλάβουμε πως όχι μόνο μπορούν να μας προσφέρουν βοήθεια, αλλά και πρέπει.

Οι σκύλοι θεραπείας αποτελούν μια εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία για τον άνθρωπο, ο οποίος χάρη σε αυτά τα πλασματάκια, βελτιώνει τις κοινωνικές του δεξιότητες, νιώθει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και λιγότερο άγχος, ξεφεύγει από τον καταθλιπτικό κόσμο στον οποίο ζούσε και μέσα του πια κυριαρχεί το αίσθημα της ηρεμίας και της ασφάλειας. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως τα σκυλιά έχουν αποδείξει και άλλες φορές ότι έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας ως φύλακες, διασώστες, κυνηγοί και βοηθοί σε διάφορες εργασίες.

Το σωματείο του Therapy Dogs από την ίδρυση του έως σήμερα παραμένει εθελοντικό. Η ομάδα αυτής της οργάνωσης απαρτίζεται από ανθρώπους με ανιδιοτελή αγάπη και πολλή διάθεση για προσφορά τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους και αυτό φυσικά είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να θεωρούνται άξιοι θαυμασμού.

Στο βίντεο παρακάτω η Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, εκπρόσωπος του σωματείου μίλησε στην Στέλλα Γρούτα, που βρέθηκε εκεί για την κάλυψη της διοργάνωσης. 

Τι άλλο θέλετε λοιπόν για να καταλάβετε πως τα ζώα ομορφαίνουν η ζωή μας;


Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο http://therapydogs.gr/

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Xrysa Xamatzi

Ονομάζομαι Χρύσα Χαμαμτζή και είμαι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και δηλώνω ερωτευμένη με την πόλη μου. Αυτό που με χαρακτηρίζει, είναι ότι μιλάω πολύ και “πάσχω” από τη ψυχική νόσο της τελειομανίας. Αυτό που μου δίνει ενέργεια, είναι η γυμναστική και το χαμόγελο της μαμάς μου. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα σκυλιά και ο μεγαλύτερος μου φόβος η μοναξιά. Στους ανθρώπους με απωθεί η αγένεια και με ελκύει η αποφασιστικότητα. Η δημοσιογραφία για μένα είναι τρόπος ζωής, καθώς με συναρπάζει το γεγονός πως θα μεταδώσω μια πληροφορία ή ένα μήνυμα στο κοινό, και με αυτό τον τρόπο θα τους δημιουργήσω ένα οποιοδήποτε συναίσθημα. Αυτό που επιδιώκω και ονειρεύομαι ; Mια δική μου ραδιοφωνική εκπομπή.